Primăria Capitalei investeşte 12.500.000 lei în bicicletele populaţiei

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2018

Primăria Capitalei investeşte 12.500.000 lei în bicicletele populaţiei

Primăria Capitalei a decis să cheltuie câteva milioane de euro pentru acordarea de vouchere cadou destinate achiziţionării de biciclete. O hotărâ­re mai veche a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi pusă în practică începând cu săptămâna în curs, alţi 25.000 de bucureşteni ur­mând să beneficieze de aceasta.

Un comunicat al PMB anunţă că 12.500.000 de lei vor fi alocaţi pentru acordarea de vouchere cadou: "Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat acordarea unui număr suplimentar de 25.000 de vouchere în valoare de 500 lei, participanţilor care au îndeplinit condiţiile de înscriere în proiectul «Biciclişti în Bucureşti» în perioada 24 - 25 iulie 2017 şi nu s-au regăsit pe lista beneficiarilor de vouchere în anul 2017, răspunzând astfel înscrierilor depuse de cetăţeni în anul 2017. Voucherele pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice, dispozitive de tip Segway/Ninebot şi accesorii ale acestora, destinate persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani. Pentru a fi incluşi în etapa a doua a Programului, participanţii care au transmis solicitări în perioada 24 - 25 iulie 2017 pe adresa de e-mail biciclisti@ pmb.ro, şi nu s-au regăsit pe lista primilor 5.000 de beneficiari vor fi invitaţi să-şi actualizeze datele de identificare prin accesarea, o singură dată, a link-ului personalizat ce va fi trans­mis de Organizator pe adresa de e-mail a fiecărui participant în perioa­da imediat următoare. După trans­miterea datelor, participanţii vor primi pe adresa de e-mail un mesaj cu numărul de înregistrare alocat în Program. Participanţii care au depus în nume personal la regis­tratura Primăriei Mu­nicipiului Bu­cureşti so­licitări de înscriere în Proiect, în perioada 24 - 25 iulie 2017 şi nu s-au regăsit pe lista primilor 5.000 de beneficiari, vor primi prin poştă o scrisoare de înştiinţare privind numărul de înregistrare alocat în Proiect. Primăria Municipiului Bucureşti invită magazinele din Bucureşti care comercializează produse de tip biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot şi care intenţionează să participe la proiect, să se înscrie în calitate de magazine participante în cadrul proiectului «Biciclişti în Bucureşti». Prin acest proiect, Primăria Capitalei îşi propune atât să încurajeze cetăţenii să adopte un stil de viaţă sănătos, cât şi să folosească mijloa­cele de transport alternative, cu efecte benefice asupra descongestionării traficului şi reducerii nivelului de poluare".

În luna august a anului trecut, Primăria Generală a Capitalei a acordat 5.000 de vouchere cadou, fiecare în valoare de 500 de lei în baza principiului "primul venit, primul servit". Astfel, s-au cheltuit de la buget 2.500.000 de lei. Pe 11 septembrie 2017, proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 (în valoare totală de 12.500.000 de lei), prin care bucureştenii să îşi cumpere mijloace de transport economice şi nepoluante, a fost aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după ce pe 30 august proiectul fusese respins din cauza unui singur vot.

Cu toate aceste eforturi, în lipsa unor piste ample şi sigure, mersul pe bicicletă rămâne o aventură în Capitală. În prima zi lucrătoare a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat că ia în calcul posibilitatea ca bicicliştii să circule pe culoarele unice ale tramvaielor: "Vrem ca acolo unde configuraţia liniei de tramvai permite să poată circula şi autobuzele, şi microbuzele şi ambulanţele. Studiem acum, din punctul de vedere al siguranţei cetăţenilor şi posibilitatea intrării bicicliştilor pe culoarul unic destinat tramvaiului". Propunerea a fost intens criticată, se consideră că transportul în comun ar deveni şi mai lent, iar bicicliştii ar fi expuşi la accidente.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. mai fratilor, noi - romanii - n'avem nici in clin, nici in maneca cu olandezii! bicicleta la romanii este mai cunoscuta ca fiind denumirea mucalita a ochelarilor! investitia asta este cel putin zanateca! nu poti schimba logica de viata a unei populatii doar pentru ca "asa e mai bine"!! este ca si cum s-at hotara ca de maine se manaca turte de orez in loc de paine! chiar nu'ntelege nimeni ca "facerea de bine cu sila tot silnicie se cheama"?

    1. "...s-at hotara ca de maine se manaca..."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb