ZIARUL BURSA

18 ianuarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Gigi Dragomir, din nou la şefia ANRM

DUPĂ SCANDALUL PRIVIND MODIFICAREA REFERINŢEI PENTRU CALCULUL REDEVENŢEI LA GAZE, Gigi Dragomir, din nou la şefia ANRM

ADINA ARDELEANUCompanii / 18 ianuarie 2018

Actualizare 15: 43 Gigi Dragomir a fost numit, din nou, în funcţia de preşedinte al ANRM, potrivit unei decizii a premierului Mihai Fifor, publicată în Monitorul Oficial.

----------

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a respins, ieri, printr-un comunicat, acuzaţiile "grave şi nejustificate" aduse împotriva producătorilor români de gaze naturale, "acuzaţii care se referă la presupusa plată necorespunzătoare a redevenţelor pentru gazele naturale", despre care spune că sunt întâlnite "din ce în ce mai des în spaţiul public".

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat împreună cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, Grădina Japoneză din parcul Regele Mihai (Herăstrău). Comunicatul Primăriei susţine că premierul japonez a dorit să viziteze grădina, în condiţiile în care experţii Ambasadei Japoniei la Bucureşti au acordat asistenţă tehnică de specialitate în reamenajarea acestei locaţii.Interesant este că premierul japonez a vizitat Grădina japoneză exact în etapa programată să se întâlnească cu Mihai Tudose, care, între timp, demisionase de la Palatul Victoria, astfel că România nu i-a mai putut alinia vizitatorului un omolog.În fotografia din stânga, Grădina Japoneză de la Bucureşti, în luna ianuarie, este destul de tristă şi îngheţată (faţă de o grădină japoneză din altă ţară - foto dreapta), dar ceea ce nu se vede este că-i închisă cu lacăt şi a fost deschisă special pentru înaltul oaspete.În gândirea tradiţională din Ţara Soarelui Răsare, grădina este sufletul grădinarului, în timp ce în folclorul românesc, ea este implicată în exclamaţia "Mare ţi-e Grădina Ta, Doamne!" - vizita premierului nipon a prilejuit implicit acest schimb de înţelepciune.

UN PIC DE GHEMATRIE PSD-ISTĂ Viorica Dăncilă, 13

MAKEPolitică / 18 ianuarie 2018

MAKE

Aş putea prescurta expresia "primul premier" cu cifra "11", expresia "al doilea premier", cu "12" şi ar rezulta că pe Viorica Dăncilă aş putea-o prescurta cu "13", urmând, pare-se, să fie al treilea premier PSD, în decursul ultimului an.

Deci, 13.

Ipocrizia populară ne face pe toţi să-l întrebăm pe Liviu Dragnea, după ce şi-a izgonit doi premieri, cum garantează PSD că nu-l va zbura şi pe al treilea, ca şi când n-ar fi clar că PSD îl va zbura şi pe al treilea, dacă Liviu Dragnea va vrea.

PSD nu mai este fata cuminte - a lăsat ruşinea la o parte şi şi-a dat jos propriul premier, mai întâi până în vine, apoi i s-a rupt elasticul de tot, prin moţiune de cenzură, devenind primul partid din lume care şi le-a zbânţuit aşa, în văzul tuturor.

Bitcoin scade sub 10.000 de dolari

Bitcoin scade sub 10.000 de dolari

A.V.Piaţa de Capital / 18 ianuarie 2018

Bitcoin, cea mai populară monedă virtuală, a scăzut sub pragul de 10.000 de dolari ieri, pierzând astfel aproape 50% faţă de recordul maxim stabilit cu numai o lună în urmă, de peste 19.000 de dolari.

Primăria Capitalei investeşte 12.500.000 lei în bicicletele populaţiei

Primăria Capitalei investeşte 12.500.000 lei în bicicletele populaţiei

O.D.Companii / 18 ianuarie 2018

Primăria Capitalei a decis să cheltuie câteva milioane de euro pentru acordarea de vouchere cadou destinate achiziţionării de biciclete. O hotărâ­re mai veche a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi pusă în practică începând cu săptămâna în curs, alţi 25.000 de bucureşteni ur­mând să beneficieze de aceasta.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
TELDRUM SA - urmărire penală extinsă

TELDRUM SA - urmărire penală extinsă

C.P.Anticorupţie / 18 ianuarie 2018

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus, recent, extinderea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC TELDRUM SA, suspectă pentru săvârşirea...

MACRO NEWSLETTER 18 Ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 18 Ianuarie 2018

Internaţional / 18 ianuarie 2018

Preţurile importurilor din SUA şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2017, până la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Clujana - în insolvenţă, la cerere

Clujana - în insolvenţă, la cerere

BIANCA CIOCOTIŞANPiaţa de Capital / 18 ianuarie 2018 /

CITR a fost desemnată, recent, de către Tribunalul Specializat Cluj drept administrator judiciar al producătorului de încălţăminte CLUJANA SA, un producător important de încălţăminte din ţara noastră.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo