BVB O treime din lichiditate, realizată cu acţiuni "Romgaz"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 ianuarie 2018

O treime din lichiditate, realizată cu acţiuni "Romgaz"

Deal de peste 9 milioane de lei cu titluri "Banca Transilvania"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, printr-o evoluţie pozitivă atât în ceea ce priveşte cotaţiile acţiunilor, cât şi a volumului, care a fost de 54,5 milioane de lei, peste valoarea de ieri, de circa 39 de milioane de lei.

Aproape o treime (32,3%) din rulajul consemnat a fost realizat cu acţiunile Romgaz (SNG), în condiţiile în care preţul acţiunii a urcat cu 2,56%, la 34,8 lei/titlu.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la Tradeville, a detaliat şedinţa de tranzacţionare de ieri: "Astăzi (n.r. ieri) indicii bursei au avut o evoluţie pozitivă, în ciuda unei evoluţii oscilante în pieţele vest-europene şi la începutul zilei în pieţele americane. Indicele BET a câştigat 1,01% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,38% pentru BET-FI şi +1,52% pentru BET-NG.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Conted (CNTE) cu +7,14%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat sub media pentru acest simbol din ultimul semestru. În acest timp, în cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Nuclearelectrica (SNN) a avut cea mai bună evoluţie cu +2,84%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat unul dintre cele mai mari volume de acţiuni al ultimelor şase luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 17,59 milioane de lei.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,3 lei/titlu, în urma unui rulaj de 8,07 milioane de lei, în urcare cu 0,88%.

Tot ieri, au fost tranzacţionate titluri "Fondul Proprietatea" (FP) de 4,61 milioane de lei, la preţul unitar de 0,92 de lei, în apreciere cu 0,66%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,93 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 11,78 lei/unitate, în depreciere cu 0,17%.

Pe piaţa "deal" au avut loc două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 9,6 milioane de lei, a fost realizată cu titluri TLV, la preţul de 2,3 lei/acţiune.

A mai fost realizat un transfer "deal" cu acţiuni MedLife, în valoare de 1,81 milioane de lei, la preţul unitar de 33 de lei, în scădere cu 4,35%.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de titluri de la BVB, a crescut cu 0,9%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,51%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei s-a apreciat cu 0,86%

Topul celor mai mari creşteri

1. "Conted" (CNTE): +7,14%

2. "Uztel" (UZT): +5,30%

3. "Nuclearelectrica" (SNN): +2,84%

4. "Romgaz" (SNG): +2,65%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +2,58%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -4,00%

2. "OIL Terminal" (OIL): -3,67%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,08%

4. "IAR" (IARV): -2,94%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,63%

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb