TOMA PETCU: "Nu sunt probleme în privinţa alimentării cu energie"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 ianuarie 2018

Jack Cutişteanu: "Dacă vom atinge un consum de electricitate de 10.000 de MW, atunci vom fi aproape fără rezervă de generare"

În această perioadă, nu sunt probleme în privinţa alimentării cu energie, iar aprovizionarea cu electricitate şi gaze este "în grafic", a spus, ieri, ministrul Energiei, Toma Petcu.

Oficialul a precizat, citat de Agerpres: "Ieri (n.r. marţi) s-a desfăşurat o şedinţă în Comandamentul de iarnă din dispeceratul energetic naţional. Până la momentul acelei analize, nu a fost niciun fel de problemă. Sunt pregătite echipele de intervenţie, dacă va fi cazul de intervenţii la deconectări".

Toma Petcu a menţionat că avem stocuri suplimentare de electricitate şi gaze, datorită condiţiilor meteo favorabile de până acum: "Pe partea de aprovizionare cu electricitate şi gaze, la ora actuală suntem în grafic cu stocurile. Chiar putem să spunem că, spre deosebire de ce am estimat că o să consumăm, avem stocuri suplimentare datorită condiţiilor meteo favorabile din această perioadă. Dacă vor fi probleme, vom colabora în continuare cu Ministerul de Interne, cu Ministerul Transporturilor, pentru rezolvarea şi remedierea oricăror situaţii".

Dacă vom atinge un consum de energie de 10.000 de MW, atunci vom fi în situaţia în care vom rămâne aproape fără rezervă de generare a electricităţii, avertizează Jack Cutişteanu, directorul general al Petprod, menţionând: "Acum câteva zile, Transelectrica a anunţat că, în data de 10 ianuarie, la o anumită oră, vom consuma 10.000 de MW. Când a mai ieşit, în decembrie, cu un astfel de comunicat, anunţând că suntem în colaps, s-a dat totul peste cap. În decembrie, nu s-a întâmplat ceea ce compania prevedea, dar acum a cam avut dreptate. S-au consumat 9.600 de MW, deşi nu a fost frig. De unde a venit consumul? Dacă vom atinge un consum de electricitate de 10.000 de MW, atunci vom fi aproape fără rezervă de generare".

Consumul naţional de energie electrică a depăşit, în dimineaţa zile de luni, 15 ianuarie, plafonul de 9.000 de MW, faţă de 8.000 - 8.500 de MW, cât a fost până acum de la începutul iernii, iar importul de energie echivalează cu 10% din cererea internă, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional în timp real, prezentate pe site-ul Transelectrica.

Anul trecut, la mijlocul lunii ianuarie, consumul de energie a atins recordul absolut, de aproape 10.000 de MW, ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb