Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi l-a numit pe Cătălin Ioniţă în această funcţie, pentru şase luni. Chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă are 41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI. Bogdan Despescu le-a transmis colegilor săi un mesaj la final de mandat, în care spune că eforturile Poliţiei Române de a creşte gradul de siguranţă pentru cetăţeni prin reducerea criminalităţii în toate domeniile ei au fost umbrite de unii poliţişti, prin cazuri izolate, un exemplu fiind şi poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie. Despescu spune că a luat toate măsurile în acest caz pentru găsirea agresorului şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au respectat atribuţiile şi susţine că a dorit să lase rezultatele anchetei să lămurească unele aspecte. "Timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect", spune Bogdan Despescu, citat de News.ro.
"Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat. Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniţă. Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, şi vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial", se arată într-un comunicat al Guvernului.
În 9 ianuarie, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.
Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că dacă va fi lăsată să îşi dea demisia o va accepta. Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.
1. Un gest de normalitate
(mesaj trimis de x în data de 18.01.2018, 10:11)
Politia romana trebuie curatata din temelii, conducerea primenita cu oameni noi, care din nefericire nu pot veni decat din sistem. Trebuie facuta curatenie pana cand nu vor mai avea preferinte pentru un ministru sau altul, nu vor mai avea comentarii asupra legilor pentru a caror aplicare sunt platiti si vor intelege ca si ei si colegii lor trebuie sa se supuna aceleiasi legi ca si cei care le platesc salariile. Atata timp cat sunt reprezentati sindical de pensionari, se trezesc vorbind de-a valma impotriva clasei politice insemna ca nu si-au inteles rolul. Daca vor sa renunte la privilegii, la pensionare anticipata cu pensie speciala, la protectia legala pe care o au o pot face in schimbul dreptului de a se exprima cand su cum voiesc. Si ... cu sufletul in rai nu trebuie sa se mai poata !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2018, 21:51)
Cum s-a instalat Fifor la carma, cum a inceput viforul in politie. Vine si uraganul?.