Primăria Cluj-Napoca vrea să atragă investiţii din partea Samsung şi Daewoo

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 15 octombrie 2010

Primăria Cluj-Napoca intenţio-nează să atragă investiţii din partea companiilor sud-coreene Samsung şi Daewoo, cărora le poate oferi un teren de 17 hectare în zona de est a municipiului, unde se vrea construirea unui parc industrial, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că la începutul lunii octombrie a prezentat oferta Clujului către conducerile celor două firme din Coreea de Sud în cadrul vizitei pe care a făcut-o în oraşele Suwon şi Seul.

"Clujul este pe harta investiţilor străine. Am prezentat în cadrul vizitei pe care am efectuat-o în Coreea de Sud potenţialul investiţional al oraşului. Putem pune la dispoziţia companiilor Samsung şi Daewoo un teren de 17 hectare situat în estul municipiului, unde intenţionăm să construim un parc industrial prin fonduri europene", a spus Apostu. Potrivit acestuia, în cadrul vizitei în Suwon, oraş înfrăţit cu Cluj-Napoca, a avut discuţii cu conducerea Samsung, unde a primit informaţii privind dorinţa companiei sud-coreene de a se extinde în Europa.

"În cadrul vizitei la Daewoo, în Seul, am înmânat o scrisoare conducerii companiei din partea Guvernului României privind oportunitatea de a deschide o fabrică de produse electrocasnice la Cluj. Pe lista Daewoo, Clujul nu exista, dar acum ne păstrăm prima şansă de a atrage o astfel de investiţie, hotărârea urmând să fie luată anul viitor", a precizat Apostu. Primarul Clujului a subliniat că municipiul este atractiv pentru in-vestitorii străini datorită prezenţei universităţilor în zonă, a unei forţe de muncă foarte calificată şi a existenţei unei infrastructuri de transport care leagă oraşul de alte localităţi din Vestul Europei. În noul parc industrial din Cluj-Napoca ar putea fi create cel puţin o mie de noi locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb