Primăria din Avrig promovează Grădinile baronului Samuel von Brukenthal

V.B.
Companii #Turism / 2 iunie 2014

Primăria Avrig, ca Lider Partener al proiectului "CultTour - Patrimoniu cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil", organizează, mâine şi miercuri, Conferinţa Finală a Proiectului "CultTour", la Reşedinţa de vară Samuel von Brukenthal din Avrig, unul dintre siturile-pilot ale proiectului, a cărui valoare depăşeşte 2,5 milioane euro, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Proiectul (finanţat de Uniunea Europeană în Programul Transnaţional de Cooperare Sud-Estul Europei) se va derula până în iunie şi urmăreşte introducerea palatului Brukenthal în circuitul turistic românesc şi european.

Primăria oraşului Avrig îşi propune, astfel, "să dezvolte o strategie pentru protecţia şi valorificarea moştenirilor culturale: arhitectură, parcuri, reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal, muzeul Gheorghe Lazăr şi întregul oraş natal memorial, dându-le astfel o folosinţă modernă în turismul naţional şi european", se mai arată în comunicat.

"Palatul Brukenthal din Avrig sau Grădina baroc a României este locul care confirmă încă o dată teoria că România este o ţară care ascunde destinaţii turistice unicat. În contextul in care românii călătoresc în Franţa (grădinile Palatului Versailles) sau în Austria (palatul Schönbrunn) să vadă grădini spectaculoase, la Sibiu, mai exact în oraşul Avrig, există singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Grădina mai poartă şi numele de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului, grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc. Acum, autorităţile locale încearcă să readucă la viaţă singura grădină-monument din Transilvania, acest lucru fiind posibil doar cu accesare de fonduri europene. Demersul este cu atât mai important, cu cât locul a fost lăsat mulţi ani în paragină. Acesta a fost, de-a lungul timpului, sanatoriu sau stabiliment termal, până când a intrat în proprietatea fundaţiei Samuel von Brukenthal", mai informează reprezentanţii Primăriei Avrig.

La eveniment, sunt aşteptati vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ONT), Mirela Matichescu, reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene (MFE), precum şi Ambasadori ai Turismului Românesc: Dinu Săraru, Constantin Chiriac, Dumitru Prunariu, Nicolae Voiculeţ şi Ovidiu Lipan "Ţăndărică". Nicolae Voiculeţ va susţine un recital la nai din repertoriul Proiectului "România, Inima Ta", susţinut de Fundaţia pentru o Românie Modernă.

Proiectul "CultTour", alături de Primăria Avrig, reuneşte 9 parteneri din 6 state-membre UE: Complexul Muzeal Naţional Astra Sibiu, Fundaţia Samuel von Brukenthal (Sibiu), Universitatea pentru Ştiinţe Aplicate din Krems (Austria), Universitatea Tehnică din Berlin, Universitatea de Ştiinţe Agricole din Viena, Municipalitatea Alexandroupolis (Grecia), Municipalitatea Apuglia (Italia) şi Municipalitatea Veliko Tărnovo (Bulgaria).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb