PRIMĂRIA GENERALĂ SE IZOLEAZĂ DE GROPILE DE GUNOI Management dezintegrat al deşeurilor la nivelul Capitalei

I.GHE.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 martie 2020

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a delegat primăriilor de sector, prin consiliile locale, sarcina de a încheia contracte pentru depozitarea deşeurilor cu ce gropi de gunoi doresc. În prezent, deşeurile provenite din municipiul Bucureşti sunt depozitate de către operatorii de salubrizare la Chiajna (administrat de SC Iridex Group Import Export SRL) şi Vidra (administrat de SC Eco Sud SA), în baza unor contracte încheiate de Primăria Capitalei.

""Încheierea noilor contracte se va face odată cu ajungerea la termenul final al contractelor pentru activitatea de depozitare, respectiv Contractul nr. 955/11.03.1999, încheiat între Municipiul Bucureşti şi Iridex, şi Contractul nr.22268/14.07.1999 încheiat între Municipiul Bucureşti şi Eco Sud, cât şi în limita prevederilor autorizaţiilor integrate de mediu deţinute de cele două depozite", se arată în hotărârea adoptată, ieri, de consilierii generali ai Capitalei.

Autorizaţiile integrate de mediu pentru cele două depozite au fost eliberate în urmă cu doi ani şi sunt valabile până în anul 2028.

Deoarece autorizaţiile integrate de mediu au fost emise de către Agenţia Naţională de Mediu, Primăria Municipiului Bucureşti a trimis o adresă către Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin care solicită un punct de vedere cu privire la posibilitatea prelungirii duratei de exploatare a depozitului de deşeuri de la Chiajna administrat de compania Iridex.

Din păcate, până la această dată, Ministerului Mediului şi Pădurilor nu a formulat un răspuns. Este absolut necesar ca depozitarea deşeurilor să se realizeze într-un mod controlat, la depozite de deşeuri care deţin autorizaţie integrată de mediu. Pentru optimizarea perioadei de timp de la momentul colectării deşeurilor reziduale de la producător, respectiv de la staţiile de sortare, până la eliminarea acestora prin depozitare, autorităţile locale ale sectoarelor 1 - 6 pot să decidă cu privire la stabilirea depozitului de deşeuri", se arată în proiectul de hotărâre adoptat de consilierii generali ai Capitalei.

Octavian Berceanu, consilier general USR, este de părere că acesta este un cadou otrăvit, iar preţurile de depozitare a gunoiului ar putea creşte.

""Delegarea către sectoare a semnării contractelor cu proprietarii gropilor de gunoi se poate întoarce împotriva bucureştenilor. Negocierile vor avea loc cu fiecare sector iar contractele cadru, semnate la nivel de PMB, dispar. Asta înseamnă că marja de negociere să crească simţitor iar bucureştenii să plătească mult mai mult pentru tona de deşeuri, iar banii să meargă direct în buzunarele proprietarilor de gropi de deşeuri", susţine Octavian Berceanu.

El a precizat că depozitele din Vidra şi Rudeni pot primi deşeuri de oriunde din ţară sau din exterior, pentru că dispare obligativitatea contractuală care spune că gunoiul provine doar de pe raza municipiului Bucureşti, iar acest fapt va plasa Capitala pe harta depozitelor de deşeuri aduse din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb