Primăria Sectorului 1 anunţă, joi seară, că va avea propria staţie de sortare a deşeurilor, decizia fiind luată în urma scandalului din ultima perioadă legat de colectarea deşeurilor. Unitatea va fi construită pe un teren de 40.000 mp, dar, până la realizarea ei, activitatea va fi delegată pentru 3 ani, informează news.ro.
"Sectorul 1 va fi prima unitate administrativ-teritorială din România care va avea propria staţie de sortare a deşeurilor. Întreaga infrastructură necesară pentru desfăşurarea activităţii de sortare a deşeurilor municipale care provin de pe raza Sectorului 1 va fi construită pe un teren de 40.000 mp. Până la realizarea propriei staţii de sortare, această activitate va fi delegată pe o perioadă de 3 ani.
Consiliul Local al Sectorului 1 a votat joi, 24 iunie 2021, proiectul de hotărâre pentru aprobarea unor măsuri privind activitatea de sortare a deşeurilor municipale şi a deşeurilor similare în staţii de sortare din cadrul serviciului public de salubrizare organizat la nivelul Sectorului 1", a transmis, joi seară Primăria Sectorului 1.
Sursa citată precizează că, potrivit proiectului de hotărâre votat joi, delegarea gestiunii acţiunii de sortare se va realiza prin atribuirea unui contract/unor contracte de achiziţii publice de servicii.
"În premieră în România, în Sectorul 1 vom avea prima staţie de sortare a unei primării. Însă, aceasta este o investiţie de durată care presupune identificarea unui teren potrivit şi, apoi, construirea staţiei respective. În aceste condiţii, pentru că deşeurile trebuie sortate, suntem nevoiţi să delegăm gestiunea acestui serviciu pe o perioadă de 3 ani. Pentru noi, protecţia mediului printr-o sortare corectă şi intensivă a deşeurilor şi reducerea cantităţii de deşeuri care ajung la groapa de gunoi sunt esenţiale. Îmi doresc să avem un mediu sănătos în Sectorul 1 pentru noi şi pentru generaţiile viitoare", a declarat primarul Clotilde Armand.
În paralel, va fi identificat şi dobândit dreptul de administrare asupra terenului de 40.000 mp pe care va fi construită staţia de sortare în termen de maximum 1 an de zile după care va fi construită infrastuctura necesară sortării deşeurilor.
"Activitatea de sortare a deşeurilor revine în totalitate şi în responsabilitate autorităţii locale a Sectorului 1. Este o idee foarte bună să se facă propria staţie de sortare, însă până la realizarea investiţiei, va funcţiona gestiunea delegată a acestei activităţi. Gestiunea directă va fi suspendată pe perioada celor 3 ani, pentru că nu pot fi două tipuri de gestiuni: şi directă şi delegată", a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului Local, Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Ionel Tescaru.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2021, 09:15)
Valori europene.
2. Surprinzator
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2021, 09:17)
Asta e cea mai corecta solutie. Acolo era adevarata problema.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2021, 14:36)
Până de curând ni se promiteau atâtea autostrăzi, că pe hartă nu mai era loc și pentru alte obiective mărețe. Acum am încă un motiv de mândrie, peste 3 ani vom avea stație de sortare proprie. Desi pentru mine ar fi important și să dispară gunoaiele din sectorul 1. tre timp ne-am cam obișnuit cu ele. Totuși, din respect pentru acei cetățeni care ar putea suferi un șoc când străzile vor fi eliberate de gunoaie, trecerea de la actuala situație la cea de normalitate poate că ar trebui să se facă nu brusc și sunt convins că Primăria va avea în vedere acest aspect, acțiunea să se desfășoare lent.
Pe de altă parte sunt sceptic că în sectorul 1, chiar după ridicarea actualelor grămezi de gunoaie, mai departe k vom avea parte de curățenie. Asta deoarece s-a format un prost obicei și anume ce nu îți este necesar, se scoate în stradă, cineva va veni la un moment să le ridice. Așa că dacă în continuare Primăria va fi indiferentă și
nu va stopa fenomenul, vom avea parte de noi expoziții stradale cu saci de moloz, vase de toaletă, aparatură veche de tot felul, etc.
Deci să avem puțintică răbdare și multă înțelegere.
P.S. La intrarea în Parcul Regele Mihai din fața Arcului de Triumf se află amplasată o bijuterie postdecembristă, respectiv un fel de monument în vârful căruia se află un elegant ceas cu trei cadrane, astfel incât să vezi ora exactă din oricare punct te găsești. În situația în care de căteva luni de zile limbile ceasului stau pe loc, propun celor care gospodăresc orașul și sunt remunerați pentru eforturile lor, ca până la înlăturarea acestui Kitch, să acopere capul monumentului cu o căciulță netransparentă, asfel încât oamenii să nu mai fie derutați de " ora exactă ". De fapt trebuie comandate mai multe astfel de căciulițe, asffel de ceasuri defecte sunt si p
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2021, 14:40)
Scuze pentru ultima frază incompletă : De fapt trebuie comandate mai multe căciulțe, astfel de ceasuri care nu mai funcționează se regăsesc și în centrul Micului Paris.