Primăria Tîrgu Jiu îşi modernizează reţeaua de alimentare cu apă

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 7 ianuarie 2004

Seceta excesivă din ultimii ani a creat probleme deosebite în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a municipiului Tîrgu-Jiu, fapt pentru care administraţia locală îşi declară preocuparea pentru găsirea unor soluţii menite să evite asemenea situaţii în viitor. În acest context se înscrie continuarea lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelelor de alimentare cu apă din municipiu, planificate pentru 2004. Municipalitatea intenţionează să înlocuiască peste 10.000 ml de conducte învechite, care provoacă mari pierderi pe trasee. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, investiţia se cifrează la circa 86 miliarde de lei, din care s-au realizat anul trecut lucrări de 43 miliarde de lei.

În acelaşi scop, în noiembrie 2003, a demarat acţiunea de înlocuire a conductelor de transport al apei potabile în municipiu, din sursele Sohodol, Suşiţa Verde şi Vîja, în aval de Staţia de tratare din Dealul Tîrgului, în lungime totală de 2.528 ml. Lucrarea se impune din cauza vechimii de aproape 30 de ani a conductelor metalice, depăşite tehnologic.

Tot în acest an, va fi materializat proiectul de mare interes social şi economic intitulat "Reabilitare stradă Ana Ipătescu", cu o valoare de 26,8 miliarde de lei. Proiectul va fi finanţat din fonduri PHARE, Consiliul Local al municipiului participînd cu 10 miliarde de lei. Termenul de punere în funcţiune este ultimul trimestru din acest an. Lungimea totală a străzii ce va fi supusă reabilitării este de 1,1 km, la ora actuală fiind singura arteră de circulaţie din Tîrgu-Jiu care permite accesul la transportul feroviar. Pe traseul străzii "Ana Ipătescu" sînt concentrate 15 depozite particulare de materiale de construcţii, şa-se unităţi producătoare şi prestatoare de servicii şi şapte societăţi cu activitate de comerţ. De asemenea, pe această cale rutieră se desfăşoară circulaţia autovehiculelor de tonaj greu pe ruta Rîmnicu Vîlcea-Craiova.

Printre beneficiarii direcţi ai proiectului respectiv se vor număra şi cele peste 100 de familii, care locuiesc pe acestă stradă în case particulare, deoarece cu ocazia lucrărilor efectuate vor fi reabilitate reţelele de apă potabilă, de canalizare menajeră şi pluvială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb