Primăria Zalău plăteşte ultima rată din valoarea nominală a obligaţiunilor

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 iunie 2004

Primăria Zalău plăteşte, începînd cu 13 iunie, ultima rată din principal (50.000 lei/obligaţiune) şi dobînda aferentă ultimului cupon al obligaţiunilor emise de municipalitate în perioada 30 mai-12 iunie 2002, arată un comunicat al Primăriei municipiului Zalău. Dobînda aferentă acestui cupon este de 3.883,56 lei/acţiune şi corespunde unei rate a dobînzii de 21% pe an. Plata va fi făcută către toate persoanele înscrise în registrul deţinătorilor de obligaţiuni la data de 8 iunie 2004. Emitentul îşi va rambursa astfel împrumutul obligatar, care a avut valoarea iniţială de 10 miliarde de lei. Fondurile obţinute din vînzarea obligaţiunilor au fost utilizate pentru proiectul de investiţii "Modernizarea reţelei apă - etapa a II-a" din municipiul Zalău.

Primăria municipiului Zalău a fost a treia administraţie publică antebelică ce a apelat la această metodă de finanţare. La data lansării emisiunii de obligaţiuni municipale Zalău, doar administraţiile din Mangalia şi Predeal se mai finanţaseră prin piaţa de capital din ţara noastră, respectiv printr-un împrumut obligatar, pentru realizarea unor obiective de interes turistic.

Municipalitatea Zalău a emis un număr de 100.000 obligaţiuni cu valoarea nominală de 100.000 de lei. Dobînda aferentă acestora este predeterminată şi se calculează ca medie aritmetică între dobînzile interbancare BUBID şi BUBOR considerate la trei luni, la care se adaugă două puncte procentuale. Plata acesteia a fost făcută trimestrial, sub formă de cupon. Emitentul a stabilit ca rambursarea principalului să fie făcută în două etape. Astfel, jumătate din valoarea nominală (50.000 lei/obligaţiune) a avut scadenţă la 30 aprilie 2003, iar cealaltă jumătate - la expirarea termenului de 731 de zile de la data expirării perioadei de subscriere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb