Primarul Capitalei anunţă că va fi achiziţionat un tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti pentru evaluarea stării copacilor

J.P.
Miscellanea / 7 septembrie 2021

Primarul Capitalei anunţă că va fi achiziţionat un tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti pentru evaluarea stării copacilor

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că sunt în derulare proceduri de achiziţie a unui tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti în Direcţia de Mediu pentru evaluarea stării copacilor din Bucureşti, conform Agerpres.

"Procedura de achiziţie este în curs. (...) În opinia mea, nu avem specialişti în Direcţia de Mediu care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu şi dacă este un risc să cadă sau nu. Şi atunci am apelat la o achiziţie externă, care din păcate a durat mai mult decât ne-am aşteptat. Şi acelaşi lucru pentru achiziţia de tomograf. După cum ştiţi, noi avem tomografe la companiile municipale, numai că nu e legal să le transferăm la Municipalitate", a spus primarul general în şedinţa CGMB.

El a precizat că opt sau nouă posturi de specialişti care să evalueze starea copacilor au fost scoase la concurs în Direcţia de Mediu şi a estimat că aceştia vor fi angajaţi în circa o lună.

În ceea ce priveşte Parcul Cişmigiu, edilul general a arătat că, dacă se va face o reamenajare, trebuie angajaţi specialişti care să facă un plan.

"Dacă e să facem o reamenajare, în momentul în care vom avea banii, va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan, care să dea acestui parc-monument prestigiul pe care trebuie să îl aibă. În ceea ce priveşte paza, e ceva ce trebuie să decidem împreună, dacă o să mergem în continuare pe ALPAB, care cu angajaţii ei să îngrijească parcul sau dacă mergem pe externalizarea acestui serviciu. Pentru că, dacă mergem pe varianta în care angajaţii noştri ALPAB lucrează în parc, atunci nici nu o să avem nevoie de mare pază specializată, pentru că se presupune că oamenii ăia sunt în parc şi mătură alei, îngrijesc iarba, se asigură să repare eventualele stricăciuni la mobilier şi aşa mai departe. Dar e o decizie pe care trebuie să o luăm împreună", a afirmat Nicuşor Dan, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O sa ne pomenim ca angajeaza si ortopezi pt. copaci. ????Lasand gluma deoparte, daca solutia asta e buna, barem sa faca treaba ok si sa nu se mai pomeneasca oamenii cu pomii cazuti pe masini sau chiar mai rau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb