Primarul din Floreşti Prahova şi soţia lui au fost reţinuţi

Mina Irina
Anticorupţie / 13 iulie 2016

Primarul din Floreşti, judeţul Prahova, şi soţia sa, consilierul judeţean Simona David, au fost astăzi aduşi la audieri la Parchet, după ce ieri au fost reţinuţi de poliţiştii prahoveni, într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse din presă.

În acelaşi dosar au mai fost reţinute alte patru persoane, cei şase urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Eugen David este acuzat că în perioada 2011 - 2016 a acordat 2073 de ajutoare de urgenţă fără întocmirea de anchete sociale, doar prin dispoziţie, banii ajungând la rude şi prieteni ori la persoane apropiate.

Tot edilul se pare ca a încheiat în calitate de primar contracte pentru deszăpezirea localităţii cu firme care nu aveau muncitori şi utilaje, lucrările fiind executate în fapt de angajaţii Primăriei.

În speţă, primarul Eugen David este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova de abuz în serviciu, evaziune fiscală, şi spălare de bani. La rândul ei, Simona David, consilier judeţean, ar fi controlat firmele prin care s-ar fi produs evaziunea fiscală şi spălarea de bani. Prejudiciul pentru acordarea de ajutoare de urgenţă decifrează la 3,2 milioane de lei, suma reprezentând prejudiciul pentru toate faptele de abuz în serviciu, inclusiv pentru deszăpezire iar suma spălat de bani din evaziunea fiscală este de 4,8 milioane de lei. Cei doi alături de alte patru persoane au fost reţinuţi aseară şi aduşi astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu propunerea de arestare preventivă. La Floreşti strict pentru ajutoarele de urgenţă în perioada 2011-2016 s-au cheltuit din bugetul localităţii 770 000 lei.

Primarul Eugen David este la al patrulea mandat. La alegerile din 5 iunie a candidat din partea PNL. Consilierul judeţean Simona David este la al doilea mandat, fiind aleasă pe listele PNL.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au efectuat, ieri, 29 de percheziţii la adrese din Prahova şi Braşov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depăşind şase milioane de lei. Percheziţiile au vizat inclusiv Primăria Floreşti şi domiciliul soţilor David, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb