Primarul Iaşiului a avut o întrevedere cu preşedintele Israelului

V.G.
Politică / 9 decembrie 2022

Primarul Iaşiului a avut o întrevedere cu preşedintele Israelului

Primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere cu preşedintele Statului Israel, Isaac Herzog, la reşedinţa administraţiei prezidenţiale din Ierusalim, cu prilejul unei vizite efectuate în cursul acestei săptămâni, relatează Agerpres.

"Am prezentat oraşul nostru, am discutat despre relaţiile bilaterale între Iaşi şi oraşele înfrăţite din Israel, Haifa, Ashdod şi Netanya, şi despre lupta comună şi continuă împotriva extremismului de orice fel. Am avut bucuria să constat cât de multe lucruri cunoaşte Excelenţa Sa despre România şi oraşele ţării noastre, despre comunitatea evreiască de la noi şi rolul acesteia în dezvoltarea României de-a lungul istoriei noastre. Această recunoaştere este o reală onoare pentru oraşul nostru şi rămân deosebit de recunoscător pentru amabilitatea şi ospitalitatea de care a dat dovadă preşedintele Statului Israel", a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit sursei citate, luni, în prima zi a vizitei sale în Israel, Mihai Chirică a semnat un acord de înfrăţire cu oraşul Netanya împreună cu primarul Miriam Feirberg-Ikar. Marţi, a avut o întâlnire cu primarul oraşului Ierusalim, Moshe Lion, şi a participat la ceremonia de deschidere a Muniworld, un forum internaţional al municipalităţilor axat pe proiecte de tip smart city, iar miercuri a avut o întâlnire personală cu preşedintele Statului Israel.

De asemenea, ieri, primarul Iaşiului a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii evreilor proveniţi din România: Dragoş Nelersa, preşedintele Asociaţiei scriitorilor de limbă română din Israel şi redactor-şef al revistei Gazeta Românească, rabinul Josef Wasserman, cetăţean de onoare al Iaşiului şi iniţiatorul Marşului Vieţii, dr. Svica Hermann Bercovitz, consilier onorific al României, care sprijină concret ţara noastră în momente critice, cum ar fi cele legate de preluarea unor pacienţi români din incendiul de la Colectiv, sau sprijinea învăţământului sanitar superior românesc în vederea recunoaşterii diplomelor de absolvire în Israel.

"Vreau să mulţumesc personal autorităţilor oraşelor Netanya şi Ierusalim pentru ospitalitatea şi grija permanentă pe care au avut-o faţă de delegaţia noastră", a mai spus primarul Mihai Chirica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb