Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal de DNA

Andrei Stan
Anticorupţie / 10 august 2017

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal de DNA

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată (9.198 de acte materiale), informează un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În acelaşi dosar, Claudiu Sergiu Maior, fost viceprimar al municipiului Târgu Mureş, la data faptelor consilier al primarului, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârşită în formă continuată. Totodată, el a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: "Inculpatul Maior Sergiu Claudiu, consilier al primarului mun. Tg. Mureş, în perioada 9 martie 2016 - 29 iunie 2017, a îndeplinit acte - semnarea a 9198 ordine de plată ale Primăriei mun. Tg. Mureş - ce nu intrau în atribuţiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicţia a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi confirmată de instanţă prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică în următorii 3 ani".

După ce a demisionat din funcţiile de viceprimar şi de consilier local, Sergiu Maior a fost angajat de Dorin Florea pe postul de consilier al primarului, afirmă anchetatorii.

"Mai mult, printre atribuţiile primite figura şi aceea de a semna ordinele de plată, atribuţie pe care Maior Sergiu Claudiu o îndeplinise şi în calitate de viceprimar. Concret, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureş, primarul Florea Dorin a emis două dispoziţii (nr. 971/04.03.2016 şi nr. 1838/24.06.2016) prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Maior Sergiu Claudiu cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicţia anterior menţionată", se arată în comunicat.

Potrivit DNA, a fost încălcat şi art. 54 alin. 5 din Legea nr. 273/2006 care stipulează că "(...) Instrumentele de plată se semnează de către contabil şi şeful compartimentului financiar-contabil".

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile penale, precizează procurorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb