Primarul Timişoarei se opune carantinei de noapte în weekend

G.B
Miscellanea / 23 septembrie 2021

Dominic Fritz

Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, se opune carantinei de noapte în weekend, măsură care va intra în vigoare în localitate de vineri seară şi care a fost anunţată de Florin Cîţu penru localităţile unde rata de infectare trece de 4 la mia de locuitori. El a spus că ar fi descurajant să se impună restricţii celor care au făcut vaccin anti-Covid, pentru că asta ar descuraja vaccinarea, potrivit Digi24.

Timişoara intră în carantină de noapte în weekend, după ce rata de infectare Covid a ajuns ieri la 4,49 cazuri la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că ieri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să se închidă la ora 18:00 în localităţile unde rata de incidenţă trece de 4 cazuri la mia de locuitori.

"Suntem în altă situaţie decât în primăvară. Avem o parte din populaţie vaccinată. Dacă ne uităm la situaţia din Spitalul Victor Babeş, 97% din internaţi sunt nevaccinaţi. De ce trebuie să impunem restricţii de seară, de noapte, pentru vaccinaţi? Vaccinarea e singură soluţie, trebuie să o încurajăm, nu să o descurajăm. Ce ar fi mai descurajant decât să impunem restricţii celor care au făcut vaccin?

Nu ar trebui să fie afectaţi de restricţii cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

De ce acum de la 18.00, dintr-o dată, nici cu certificat verde nu pot intra la restaurant? Asta va dăuna grav revenirii economice, tocmai acum după această primavară grea? Nu putem intra iar cu restricţii generale care să omoare economia", a declarat Dominic Fritz.

Primarul a spus că nu a discutat cu membrii Guvernului despre aceste probleme, aşa că măsura se va aplica în Timişoara din acest weekend.

El afirmat că nu mai face parte din Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă, pentru că edilii nu mai fac parte din această structură. Primarul a cerut Comitetului Judeţean să rectifice aceste reguli.

"Nu e o decizie liberă ce se poate lua de un comitet judeţean. Este o HG care stabileşte aceste praguri. După pragul de 6 vedem deja antamat restricţii care nu fac diferenţa între vaccinaţi şi nevaccinati", a declarat el

În plus, primarul adăugat că în Timişoara, nivelul de testare este ridicat, al doilea că nivel după Bucureşti, fiind urmat de Cluj.

"În Cluj Napoca, şi Emil Boc cere să includem rată de testare în aceste praguri. Nu se poate că cei cinstiţi să fie pedepsiţi cu restricţii generaliste care descurajează vaccinarea", a spus Fritz.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Primarul nu mai arata de mult asa.

    1. cred ca a trecut pe portii duble de sarmale cu mamaliga si acum, ca supraponderal ce este, tocmai isi creste suplimentar riscul de COVID

    Normal, cine dracu mai asculta de restrictiile lui Citu cand el insusi incalca legea si spune ca este ok sa faci congres impotriva legii...... M&*e Citu, imbecilule.

    Iar rezultatul cererii lui Fritz este ca guvernul a decis ca pot sa iasa din casa doar cei vaccinati, nu si cei testati sau trecuti prin boala. Superb. FASCISM in toata regula.

    Testarea este cheia succesului. Vaccinatii ca si nevaccinatii se imbolnavesc si transmit boala.Fritz este depasit de problemele orasului Timisoara..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb