Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina

G.D.
Internaţional / 28 martie 2023

Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina

Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina, a anunţat ieri seară ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, transmite AFP, conform Agerpres.

Reznikov a spus că "Challenger britanice, Stryker şi Cougar americane şi Marder germane" s-au "adăugat unităţilor ucrainene".

Ministrul ucrainean a adăugat o fotografie cu aceste vehicule în postarea sa de pe Facebook, fără să menţioneze când anume au ajuns.

O purtătoare de cuvânt a ministerului ucrainean, Irina Zolotar, a confirmat pentru AFP că tancurile Challenger "sunt deja în Ucraina", fără a comunica numărul exact în această etapă.

Soldaţii ucraineni şi-au încheiat stagiul de pregătire în Regatul Unit pentru a învăţa cum să manevreze cele 14 tancuri Challenger 2 furnizate de Londra Ucrainei, anunţase mai devreme în cursul zilei de ieri Ministerul britanic al Apărării.

Ţările occidentale consideră că Ucraina are dreptul să se apere, dar unele sunt reticente să livreze arme care ar contribui la escaladarea conflictului. Slovacia a livrat recent patru MiG-29 Ucrainei, iar Polonia a promis că va face acelaşi lucru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce reclama "minunata" ptr. tancurile britanice Challenger,

    cred ca vand porcul de pasti si cumpar si eu unul 

    Au rușii pe ce să-și exerseze armamentul, mai vechi sau mai nou, după caz, împotriva ucrainenilor și mercenarilor străini rămași în viață, care însă doresc totuși să moară, pentru Occident și Ucraina ! ...

     

    Ucraina, înafara Operațiunii Militare Speciale declanșată, pe bună dreptate, de Federația Rusă pentru apărarea teritoriilor și populației sale, împotriva perpetuării distrugerilor și cruzimilor odioase, săvârșite în aceste teritorii și populații, de Conducerea și Grupărilor Criminale Naziste de la Kiev ! Ucraina este un câmp de bătălie, cu efecte apocaliptice și suferințe imense pentru ucraineni, în interesul hegemonic și imoral al SUA, a unor țări iresponsabile din NATO și UE, precum și a celor care au mai rămas, ascunși sau la vedere, din Conducerea și Grupările Criminale Naziste de la Kiev ! Populația ucraineană chiar nu simte și nu vede această realitate ?! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb