Primul bazin de înot construit de Consiliul Judeţean Buzău

Ana Felea
Ziarul BURSA #Sport / 13 mai

Primul bazin de înot construit de Consiliul Judeţean Buzău

Primul bazin de înot construit în ultimii zeci de ani în judeţul Buzău este aproape gata, acesta fiind situat în Staţiunea Sărata Monteoru. Este vorba despre un bazin de înot de dimensiuni reduse, proiect inclus în strategia de relansare a staţiunii, frecventată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru, din care fac parte Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Local Merei motiv pentru care şi banii necesari investiţiei au fost împărţiţi, respectiv 300.000 euro reprezintă suma alocată de Consiliul Judeţean Buzău şi 100.000 euro vor fi alocaţi de Consiliul local Merei.

Bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete şi va avea o capacitate maximă de 30 de persoane.

"Proiectul presupune realizarea unui bazin acoperit, ce se adreseaza comunitatilor mici si mijlocii (comune, cartiere), copiilor si adultilor. Va avea o capacitate de 25-30 de persoane şi reprezintă un prim pas spre învăţarea acestui sport de către copiii şcolari şi preşcolari pentru că acest bazin va fi solosit pentru lecţiile de înot, scopul fiind atât pentru desfăşurarea activităţilor sportive cât şi pentru agrement. Bazinul va avea 18 metri lungime şi o lăţime de 5,5 m", informează Consiliul Judeţean Buzău.

Staţiunea Sărata Monteoru se află la 14 kilometri distanţă de municipiul Buzău, în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

Obiectivul anunţat face parte dintr-un plan al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, respectiv de a construi zece astfel de bazine în tot judeţul.

"Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin", spunea Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, la finele anului trecut.

Deocamdată a fost construit doar bazinul de la Sărata Monteoru.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb