Primul Forum de Afaceri Brazilia - România a fost organizat la Palatul CCIB

A.F.
Comunicate de presă / 31 mai

Primul Forum de Afaceri Brazilia - România a fost organizat la Palatul CCIB

La 29 mai a.c. Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a găzduit primul Forum de Afaceri Brazilia - România organizat de Ambasada Republicii Federative Brazilia în ţara noastră având ca parteneră Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi cu participarea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în marja Forumului, desfăşurat în Aula Carol I, gazdă a unor importante momente din istoria poporului nostru în cursul celor 113 ani de la inaugurarea "Palatului Camerei de Comerţ Bucureşti", cum ar fi semnarea unor tratate de pace, a unor importante documente internaţionale, a fost amenajată în foaier-ul Aulei, prin grija Ambasadei Braziliei, o miniexpoziţie cu standuri cu diverse produse braziliene, cataloage şi prospecte turistice despre această frumoasă ţară.

Forumul de Afaceri, moderat de Radu Magdin, Smartlink, a fost deschis de Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB, printr-un mesaj de bun venit adresat participanţilor: conducerii şi celorlalţi parteneri din Ambasada Braziliei, reprezentanţilor structurilor guvernamentale, ai mediului de afaceri din cele două ţări, inclusiv celor din Brazilia care au folosit platforma Zoom pentru comunicare.

"Organizarea acestui eveniment reprezintă o îmbinare fericită a dorinţei conducerii Ambasadei Braziliei de a promova şi stimula comerţul reciproc şi investiţiile între cele două ţări, cu programul CCIB de a oferi noi oportunităţi de afaceri membrilor săi, firmelor, companiilor din Bucureşti şi în general mediului de afaceri din ţara noastră. Din această perspectivă considerăm Forumul de astăzi, ca făcând parte din seria de întâlniri marca CCIB - Ziua Oportunităţilor de Afaceri (ZOA) - de data aceasta dedicată promovării schimburilor comerciale şi cooperării economice între România şi Brazilia" a declarant preşedintele Stocklosa. În continuare a făcut o succintă prezentare a locului şi poziţiei Bucureştiului în economia României şi în comerţul internaţional al ţării, asigurând pe cei prezenţi că CCIB va continua să susţină interesele membrilor săi şi a mediului de afaceri din Bucureşti şi nu numai, inclusiv pentru internaţionalizarea afacerilor, Brazilia devenind o piaţă prioritară de abordare în programele Camerei.

În mesajul adresat celor prezenţi, E.S. domnul Ricardo Guerra de Araújo, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Braziliei în ţara noastră a susţinut că stadiul actual al relaţiilor comerciale şi economice dintre tările noastre nu corespunde potenţialului real al celor două economii, iar prin organizarea Forumului de Afaceri se doreşte să se stimuleze o cunoaştere mai bună a oportunităţilor de afaceri existente îndemnând la folosirea tuturor canalelor posibile de comunicare.

Au mai transmis mesaje primite cu interes de către participanţii la Forum:

-dl. Călin Mitri, Director General, Şef al Departamentului Globalizare din Ministerul Afacerilor Externe , care a fost însoşit la eveniment de dl. Valentin-Gabriel Budău, directorul Direcţiei America Latină şi Caraibe şi dl. Valentin Florea, responsabil pentru relaţiile cu Brazilia;

-dl. Răzvan Pîrcălăbescu, Director al Cabinetului Ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;

-dl. Adrian Bazavan, consilier pentru relaţii internaţionale al Ministrului Energiei;

-dna. Ruxandra Serescu, director general al CCINA-Constanţa.

Forumul a continuat cu prezentarea dlui. Dr. Rareş - Ştefan Burlacu, preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), structură guvernamentală aflată în subordonarea Primului ministru al României, coordonatoare a activităţilor de promovare a schimburilor comerciale, în primul rând a exporturilor şi atragerea de investiţii în ţara noastră. Expunerea preşedintelui Burlacu a prezentat etapa de dezvoltare economică în care se află ţara noastră, realizările în domeniile pe care le coordonează, scoţând în evidenţă că în cazul concret al relaţiilor bilaterale româno-braziliene există încă multe posibiltăţi de dezvoltare la a căror fructificare se impune participarea tuturor factorilor implicaţi, atât din arcul guvernamental, diplomatic, dar mai ales din rândul mediului de afaceri din cele două ţări, invocând totodată originea latină a celor două popoare precum şi a limbilor oficiale. În final a asigurat susţinerea ARICE de sprijinire a tuturor acţiunile şi iniţiativelor menite să dezvolte comerţul bilateral şi investiţiile reciproce.

Un punct de vedere din partea braziliană al stadiului relaţiilor economice bilaterale şi perspectivele acestora a fost prezentat de dl. Bruno Capozzi, de la Reprezentanţa din Bruxelles pentru Europa, al Agenţiei Braziliene pentru Promovrea Comerţului şi Investiţiilor (ApexBrazil). Din expunerea făcută au rezultat domenii de interes reciproc pentru viitoarea colaborare economică dintre cele două ţări, care ulterior au fost detaliate în cadrul unei Sesiuni B2B cu participarea unor firme din Brazilia şi România.

Au prezentat filme de promovare a activităţii, cu sublinierea propunerilor de cooperare reciprocă reprezentanţii companiilor şi asociaţiilor braziliene VTEX, concern din domeniul IT, originar din Brazilia cu extindere internaţională, inclusiv în România, Volcano Comunicaçao, concern brazilian, iniţial din domeniul comunicaţiilor, ulterior cu dezvoltări internaţionale, înclusiv în promovarea comerţului international, Oriente Consulting cu activităţi de consultanţă în agricultură, atât în Brazilia cât şi în străinătate, cu exemplificări în Africa, Brazil Viagens, companie promovând turismul în Fortaleza, oraş cu 2,7 mil. locuitori, staţiune pe malul Atlanticului, precum şi în zona aferentă localităţii, Conexa Odontologia Conexo, centru modern la nivel mondial pentru tratamente stomatologice şi Camera de comerţ şi Industrie Brazilia-România din Santa Catarina, zonă în care există o comunitate importantă de etnici români. Dl.Edson Dreher, preşedintele Camerei este un cunoscator al limbii române şi promovează relaţiile comercial economice cu ţara noastră.

Foarte interesante au fost prezentările companiilor şi firmelor româneşti Automobile Dacia, componentele auto constituind principalele produse realizate în România şi livrate în unitaţile de producţie Renault din Brazilia, East Electric SRL, prezentată de dl Dragoş Diaconu, manager de export, firmă de automatizări, colaboratoare cu Renault atât pentru proiectele din România cât şi din străinătate, TIAB S.A. parte a grupului francez Vinci, a căror activităţi au fost prezentate de dl Corneliu Samoilă, vicepreşedinte al CCIB pentru industrie, Olimpic International Turism S.R.L, al cărei preşedinte dl. George Sorin Nicolescu a transmis, în calitatea sa de vicepreşedinte ANAT, dar şi de vicepreşedinte pentru turism al CCIB, informaţii utile despre turismul românesc şi oportunităţi de colaborare în acest domeniu cu partenerii din Brazilia. Această parte a Forumului s-a încheiat cu prezentarea dlui Cătălin Roman, de la ATI Consultants, Finacial Services HUB, propunânând celor interesaţi serviciile oferite de firma sa, inclusiv pentru eventuale parteneriate româno-braziliene.

În încheierea Forumului E.S. ambasadorul Ricardo Guerra de Araújo şi preşedintele Iuliu Stocklosa au exprimat mulţumiri celor prezenţi pentru participare, prezentări şi poziţiile exprimate la Primul Forum de Afaceri Brazilia - România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb