Primul parc eolian mare ar putea deveni funcţional în acest an

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 martie 2008

Primul parc eolian mare ar putea deveni funcţional în acest an

Un parc de centrale eoliene cu capacitate totală de 250 MW ar putea intra în funcţiune chiar în acest an, în Dobrogea, a declarat, ieri, Nicolae Opriş, vice-preşedintele ANRE. Autoritatea a acordat autorizaţia de înfiinţare pentru circa 300 MW putere instalată de producţie din surse eoliene, iar "Transelectrica" are cereri de racordare pentru circa 1.500 MW.

Domnul Opriş a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Afluxul mare de inves­titori în parcuri eoliene pune problema suportabilităţii sistemului, pentru că centralele eoliene au nevoie de capacităţi de reglaj. Pentru 1.500 MW eolieni nu se pune problema asigurării reglajului, dar deja există intenţii pentru amenajarea a 4.000 MW. Astfel că, dacă, până acum, aplicam principiul primului venit - primul servit, de acum înainte vom mai introduce criterii de selecţie. Astfel, vor fi avantajaţi producătorii de surse eoliene care sunt dispuşi să investească şi în capacităţile de echilibrare ale sistemului".

În acest sens, va fi înfiinţată o comisie tehnică, formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, ai "Transelectrica" şi ai ANRE, care vor decide criteriile de acordare a autorizaţiilor pentru centralele eoliene. De regulă, pentru 1 MW de energie eoliană trebuie să exis­te 0,9 MW în alte capacităţi de producţie care să poată fi pornite în cazul în care resursele eoliene nu sunt suficiente. Resursa eoliană este fluctuantă, iar capacităţi de reglaj sunt necesare pentru a produce în locul lor şi pentru ca sistemul să nu nu fie ameninţat cu întreruperi în alimentare

Necesarul de investiţii, în producţia de energie din surse regenerabile, până în 2020, este de 6-8 miliarde euro, potrivit ţintelor stabilite în strategia energetică naţională, a declarat, ieri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. În strategia energetică, necesarul total investiţional a fost estimat la circa 30 miliarde de euro, iar ponderea investiţiilor în energiile regenerabile este de 25-33%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb