Primul summit UE-Ucraina de la invazia Rusiei se desfăşoară astăzi

G.D.
Internaţional / 3 februarie 2023

Primul summit UE-Ucraina de la invazia Rusiei se desfăşoară astăzi

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, se vor întâlni cu Volodîmîr Zelenski, preşedintele Ucrainei, în cadrul celui de al 24-lea summit dintre Uniunea Europeană şi Ucraina, conform site-ului www.consilium.europa.eu.

Acesta este primul summit UE-Ucraina de la începutul agresiunii ruse şi, de asemenea, după ce Consiliul European a acordat Ucrainei statutul de ţară candidată.

Liderii vor discuta:

traiectoria europeană a Ucrainei şi procesul de aderare

răspunsul UE la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei

iniţiativele Ucrainei pentru o pace justă şi responsabilitate

cooperarea în materie de reconstrucţie şi ajutorare şi în domeniul energiei şi al conectivităţii

securitatea alimentară mondială

Se aşteaptă ca liderii să emită o declaraţie comună la finalul summitului.

Ucraina a depus o cerere de aderare la UE în februarie 2022, acordându-i-se statutul de ţară candidată la UE în iunie 2022.

UE va decide cu privire la etapele următoare după ce Ucraina va îndeplini condiţiile prezentate în avizul Comisiei Europene privind cererea sa de aderare la UE.

Comisia va prezenta un raport privind îndeplinirea de către Ucraina a condiţiilor în cadrul pachetului său periodic de extindere din 2023. Fără a aduce atingere acestei raportări periodice cuprinzătoare, se aşteaptă o actualizare din partea Comisiei în primăvara lui 2023.

Datorită unităţii sale, UE a oferit un sprijin de neclintit Ucrainei şi va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Sprijinul militar al UE include o sumă de peste 3,6 miliarde de euro acordată în cadrul Instrumentului european pentru pace, precum şi lansarea misiunii de asistenţă militară a UE.

Împreună cu sprijinul militar oferit de statele membre ale UE, sprijinul militar global al UE pentru Ucraina este estimat la aproape 12 miliarde de euro.

Asistenţa globală pentru Ucraina promisă până în prezent atât la nivelul UE, cât şi la nivelul statelor membre se ridică la aproape 50 de miliarde de euro.

La 4 martie 2022, UE a activat Directiva privind protecţia temporară, un mecanism de urgenţă al UE care permite persoanelor strămutate să se bucure de drepturi armonizate în întreaga UE. 4 milioane de ucraineni beneficiază de acest mechanism, se mai arată pe site-ul www.consilium.europa.eu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. PE CAND SUMMIT RUSIA-SUA (SAU INVERS)?

    1. Pe cand iese Putin din buncar...

    Seful CIA, William Burns a propus Ucrainei sa accepte 

    negocierea de pace cu Rusia in schimbul cedarii a 20 % din 

    teritoriu, deja ocupat de rusi

    1. Ce să accepte Ucraina ? Ucraina nu are niciun Statut ! Rușii și-au alipit teritoriile cu populație de etnie rusă care erau cuprinse în acest stat fantomă numită Ucraina, prin hazard istoric ! Aceste teritorii putea fi alipite de drept, pe cale diplomatică, așa cum au vrut rușii, odată cu declanșarea nesăbuită de către demonii și naziștii ucraineni a iadului împotriva populației de etnie rusă din aceste teritorii, fiind încurajați și ajutați sfidător de Demonii Șefi, numiți NATO, așa-zisa Uniune Europeană și alți Păcălici Războinici . Se evita de drept, logic și moral această criză violentă . Polonia, România și Ungaria, cu populația etnică și teritoriile lor

      de drept aflate în componența statului fantomă, cântă la cimpoi și slujesc cu obediență Tartorilor Șefi ! Dar FEDERAȚIA RUSĂ, care nu este singură, neavând altă cale merge înainte, merge acolo unde TREBUIE , cu voia sau fără voia inamicilor săi DE FOARTE REA CREDINȚĂ . Trăiască Federația Rusă și Armata Rusă !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb