PRIN ASUMAREA RĂSPUNDERII ÎN PARLAMENT,  Guvernul a deschis calea alegerilor anticipate

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2005

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a prezentat, ieri, în faţa Parlamentului, proiectul de lege privind reforma Justiţiei şi a proprietăţii. Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa forului legislativ, acceptînd doar şase amendamente ale Partidului Social Democrat. Toate cele şase amendamente s-au referit la pachetul legislativ privind proprietatea, astfel încît, proiectul de lege privind reforma în Justiţie nu a suportat nici o modificare în Parlament, Executivul res-pingînd, pe linie, toate amendamentele propuse de opoziţie.

Aşadar, preşedintele PSD, Mircea Geoană a anunţat, ieri, că PSD va depune în termen constituţional, adică pînă în data de 20 iunie, o moţiune de cenzură. "guvernul < Băsescu > a decis să sfideze în continuare litera Constituţiei, fără a da Parlamentului şansa de a dezbate pachetul de 19 legi cu care s-a prezentat în fata noastră", mai spune Mirgea Geoană. Senatorul PSD apreciază că Guvernul minte atunci cînd susţine că proiectul este o cerinţă a Uniunii Europene, deoarece Comisia Europeană a solicitat doar ca Justiţia să implementeze măsurile care au fost luate anul trecut, înainte de încheierea capitolului. Reprezentanţii PSD atenţionează că măsura luată, ieri, de cabinetul Tăriceanu, dar mai ales modalitatea în care el a înţeles să îşi impună autoritatea în faţa forului legislativ, pune în pericol integrarea în Uniunea Europeană.

Preşedintele executiv, Adrian Năstase a spus, înainte ca premierul Călin Popescu Tăriceanu să prezinte cele 19 legi, că PSD va depune o moţiune de cenzură, iar, în cazul în care ea nu va întruni voturile necesare, pricipalul partid de opozitie va depune o contestaţie la Curtea Constituţională. Moţiunea de cenzură va fi dezbătută în Parlament în data de 22 ianuarie. Atunci, Cabinetul Tăriceanu se va convinge, dacă are, sau nu, susţinere în Parlament. De fapt, miza e mult mai complicată. Moţiunea de cenzură deschide o portiţă legală spre organizarea alegerilor anticipate. Aşadar, moţiunea de cenzură dă posibilitatea doritorilor de noi alegeri să dea, alături de PSD, un vot pozitiv în data de 22 iunie. Pînă acum, Partidul Democrat, împins de la spate de preşedintele Traian Băsescu, şi-a manifestat de nenumărate ori intenţia de a participa din nou la un scrutin electoral. Aşadar, nu ar fi o surpriză ca PSD să voteze pentru moţiunea de cenzură împreună cu jumătatea Alianţei, reprezentată de PD. Unii împotriva pachetului de legi propus de Guvern, alţii, împotriva Guvernului însuşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb