PRINTR-O OFERTĂ DE OBLIGAŢIUNI QUALITANCE a atras 1,5 milioane de euro

Andrei Iacomi
Companii / 13 decembrie 2019

PRINTR-O OFERTĂ DE OBLIGAŢIUNI QUALITANCE a atras 1,5 milioane de euro

Operaţiunea a fost închisă anticipat, fiind subscrisă cu peste 110% faţă de valoarea minimă

Titlurile au o valoare nominală de 500 de euro, o scadenţă de trei ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, cu posibilitatea de rambursare anticipată

Radu Constantinescu, co-fondator QUALITANCE: "Ne propunem să continuăm extinderea internaţională, cu o prezenţă accentuată în Europa, dar şi dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie"

Această primă ofertă de obligaţiuni QUALITANCE face parte din strategia de creştere accelerată a companiei

Compania internaţională de tehnologie, inovaţie şi Inteligenţă Artificială QUALITANCE a încheiat cu succes o ofertă de obligaţiuni corporative, intermediată de casa de brokeraj Tradeville, suma totală a subscrierilor fiind la 1,5 milioane de euro, se arată într--un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Operaţiunea s-a bucurat de interes ridicat din partea investitorilor, astfel încât a fost închisă anticipat, fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Compania şi-a atins suma-ţintă stabilită, înregistrând subscrieri cu 1,25 milioane de euro peste pragul minim de succes.

Titlurile obligatare, care au fost deja înregistrate în sistemul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), au o valoare nominală de 500 de euro, o scadenţă de trei ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Radu Constantinescu, co-fondator şi managing partner QUALITANCE, a declarat: "Le mulţumim investitorilor pentru încredere şi pentru că au înţeles că paradigma pe care QUALITANCE a creat-o va genera valoare printr-o dezvoltare accelerată. Ne propunem să continuăm extinderea internaţională, cu o prezenţă accentuată în Europa, dar şi dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie. Planurile QUALITANCE pe următorii trei ani prioritizează investiţiile în zona de creştere şi dezvoltare a structurii actuale - a echipei, a prezenţei internaţionale prin entităţi noi sau chiar achiziţii, precum şi a portofoliului de clienţi alături de care să desfăşurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligenţa Artificială şi Machine Learning".

La rândul său Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, Tradeville, a spus: "Încurajăm companiile să obţină finanţare prin obligaţiuni corporative şi ne bucurăm de fiecare dată când intermediem un plasament de succes. Suntem cu atât mai încurajaţi să fi susţinut o companie antreprenorială, dedicată inovaţiei, precum QUALITANCE, într-un proces de emisiune care a fost întâmpinat cu interes crescut din partea investitorilor şi să vedem, încă o dată, potenţialul obligaţiunilor ca instrument de finanţare".

Operaţiunea a marcat o inovaţie la nivelul plasamentelor private de obligaţiuni corporative din ţara nostră, fiind prima ofertă desfăşurată prin sistemul Bursei de Valori Bucureşti în care s-a folosit un sistem de tip "licitaţie olandeză", prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligaţiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitaţie la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor şi pe cel al emitentului.

QUALITANCE este o companie internaţională de tehnologie şi inovaţie care creează produse şi business-uri digitale pentru organizaţii globale şi startup-uri. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi are aproximativ 200 de angajaţi în birourile din Bucureşti, San Francisco, New York, Londra şi Sydney. Printre clienţii QUALITANCE se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson sau News Corp.

Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York şi Londra şi şi-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovaţie şi transformare digitală. QUALITANCE este partener strategic de inovaţie şi tehnologie pentru companii globale precum NewsCorp, Ford, Johnson & Johnson.

În perioada 2016 - 2018, QUALITANCE a înregistrat creşteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârşitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% faţă de anul precedent, în timp ce în 2017, afacerile companiei erau în creştere cu 37,6%, faţă de 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb