Prinţul Joachim al Belgiei, testat pozitiv cu Covid-19

V.R.
Internaţional / 30 mai 2020

Prinţul Joachim al Belgiei, testat pozitiv cu Covid-19

Un nepot al regelui Philippe al Belgiei, prinţul Joachim, a fost testat pozitiv cu Covid-19 după ce a participat la o petrecere în Spania, despre care presa locală susţine că a încălcat regulile de carantină, din cauza numărului celor prezenţi, conform Reuters.

Prinţul, în vârstă de 28 de ani, s-a infectat cu noul coronavirus după ce a participat la petrecerea din oraşul Cordoba, în 26 mai, conform anunţului făcut astăzi de un purtător de cuvânt al Palatului Regal al Belgiei. Acesta a adăugat că palatul nu poate confirma numărul persoanelor prezente la petrecere, însă a menţionat că prinţul Joachim a călătorit din Belgia în Spania pe 24 mai pentru un internship şi încă se află acolo.

Ziarul spaniol El Pais a informat că prinţul, care este al zecelea în linia de succesiune la tronul belgian, a participat la petrecere împreună cu alte 26 de persoane. Conform Reuters, aceasta reprezintă o încălcare a normelor de carantină din provincia Cordoba, unde numărul maxim de persoane permis pentru întâlniri este de 15.

Poliţia spaniolă a anunţat că a lansat o anchetă privind acest incident, iar cei care au încălcat restricţiile ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 600 şi 10.000 de euro.

Toate cele 27 de persoane care au participat la petrecere sunt acum în carantină, după cum a declarat Rafaela Valenzuela, reprezentantul regional al guvernului spaniol la Cordoba. Potrivit acesteia, organizarea petrecerii a fost un act "complet iresponsabil", ce poate provoca un focar de infecţii cu Covid-19, care ar determina revenirea la măsuri mai stricte de izolare.

"Mă simt surprinsă şi furioasă. Un incident de acest tip iese în evidenţă într-un moment de doliu naţional pentru atât de mulţi morţi", a mai afirmat Rafaela Valenzuela.

Pe măsură ce guvernul spaniol relaxează măsurile de carantină care, la un moment dat, au fost unele dintre cele mai stricte din Europa, Poliţia a intervenit într-o serie de cazuri în care mai multe persoane au încălcat restricţiile de distanţare socială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb