Privatizarea "Automobile Craiova" va fi finalizată pe 12 septembrie

Aura Dragomir
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 4 septembrie 2007

Privatizarea "Automobile Craiova" va fi finalizată pe 12 septembrie

Ultimele detalii legate de contractul de privatizare a "Automobile Craiova" au fost puse la punct ieri de către comisia de privatizare şi reprezentanţii Ford. Nici în al douăsprezecelea ceas Ford nu a depus o ofertă financiară îmbunătăţită. Potrivit unor surse guvernamentale, privatizarea se va finaliza pe 12 septembrie, deşi nu toţi membrii comisiei sunt încrezători în acest lucru.

Întrucât pretenţiile companiei Ford, singurul ofertant, nu se încadrează în cadrul legislativ actual, privatizarea se va realiza în baza unei legi speciale.

Preşedintele Comisiei de privatizare a "Automobile Craiova", Sebastian Vlădescu, a declarat că reprezentanţii Ford nu au cerut facilităţi fiscale, însă vor să fie clarificate toate problemele legate de societate, de la cele referitoare la datoriile către stat până la cele privind răspunderea pentru maşinile produse de fostul proprietar, Daewoo, şi aflate încă în circulaţie. Se pare că datoriile de 800 de milioane de euro pe care reprezentanţii statului, respectiv ANAF, ANV, Direcţia Regională Vamală Craiova, AVAS şi MEC le invocă prin recurs firmei craiovene nu vor intra în discuţie în negocierile de privatizare. Dacă statul român va câştiga recursul, atunci firma va trebui să plătească datoriile.

Surse din piaţa auto au declarat recent că finalizarea negocierilor dintre statul român şi Ford se va amâna din cauza unor detalii tehnice cu privire la valoarea unor proprietăţi ale fabricii, între care terenul societăţii, proprietăţi care ar putea duce la creşterea preţului acţiunilor fostei fabrici Daewoo.

Referitor la preţul pe care Ford trebuie să-l plătească statului romăn pentru Automobile Craiova, sursele guvernamentale ne-au declarat ieri că încă nu s-a discutat despre o sumă anume, în ciuda faptului că în articolul din Sunday Times John Fleming a declarat că preţul a fost deja convenit.

"Sunday Times": "Ford" ar putea produce la

Craiova noul

model "Fiesta"

Constructorul auto american Ford este în ultima fază a negocierilor cu guvernul român pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la fosta uzină Daewoo de la Craiova. Directorul Ford Motor Europe, John Fleming, a declarat recent că procedurile de due diligence au fost încheiate şi preţul a fost convenit, urmând ca în zilele următoare să fie soluţionate şi restul chestiunilor aflate în discuţie, se arată într-un articol apărut duminică în publicaţia "The Sunday Times". Fleming a apreciat că va fi nevoie de o perioadă cuprinsă între 12 şi 15 luni de la încheierea acordului de vânzare, pentru adaptarea uzinei de la Craiova la producţia de automobile marca Ford. Fleming a refuzat să precizeze care va fi modelul care va fi produs la Craiova, însă "The Sunday Times" susţine că cel mai probabil candidat este noua versiune a modelului Ford Fiesta, model ce urmează să fie prezentat la salonul de la Frankfurt sub forma concept car-ului Verve.

Ford intenţionează să producă anual la Craiova 300.000 de autovehicule, din care 90% vor fi exportate, ceea ce ar conduce la o creştere a producţiei autohtone de autovehicule la peste 500.000 unităţi anual, luând în calcul şi modelele Dacia produse de Renault la Piteşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de maine pretul actiunilor va creste din zi in zi si pretul unei actiuni la automobile craiova simbol aucs va fi de cel putin 78 lei noi la data de 20 septembrie 2007 este bine de cumparat cit se mai gaseste cine citeste si cumpara nu va regreta succes tuturor care au in portofoliu si celor ce ma asculta si cumpara

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb