PRIVATIZAREA CFR MARFĂ Băsescu: "De la Victor Ponta te poţi aştepta oricând la lucruri ilegale"

F.A.
Politică / 29 iulie 2013

Ponta: "Preşedintele a fost permanent implicat în privatizarea CFR Marfă"

Traian Băsescu susţine că Victor Ponta cere Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) să încalce legea cu avizul pentru privatizarea CFR Marfă şi că nu pare a fi străin de un "aranjament murdar" în acest caz, preşedintele precizând că premierul trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu să se limiteze la "rolul de starletă de televiziune", conform surselor de presă.

"Nu poţi să ceri CSAT să facă ceva ilegal. Victor Ponta pare a fi un premier fără respect pentru lege. El pur şi simplu vrea ceva ilegal. Este ilegal ca CSAT să valideze contracte de privatizare sau să aprobe câştigători de licitaţii. Nici măcar nu există un precedent în acest sens (...) De la Victor Ponta te poţi aştepta oricând la lucruri ilegale sau la situaţii în care nu are curajul asumării responsabilităţii funcţiei. Oriunde în această lume, inclusiv în România, un prim-ministru nu se poate limita doar la rolul de starletă de televiziune. Uneori trebuie să ia şi decizii importante. Dacă eram în locul domniei sale, sau dacă CSAT ar fi avut atribuţiuni legale în materie, acceleram procesele şi spuneam de mult da sau nu acestei privatizări. Tergiversarea deciziei nu este decât în detrimentul companiei, al salariaţilor şi al credibilităţii statului român", a susţinut Traian Băsescu, într-un interviu.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că preşedintele Băsescu a fost permanent implicat în privatizarea CFR Marfă, inclusiv prin decizia din CSAT ca statul să vândă un pachet majoritar de acţiuni, nu o participaţie minoritară cum era stabilit iniţial, iar atenţionarea sa legată de privatizare este un simplu bluf.

"Fără documentul de la CSAT, privatizarea CFR Marfă pică. Operaţiunea cade. Nu plătim niciun ban. Singura noastră vină e că Traian Băsescu are el o problemă cu un partid şi iese la televizor. Traian Băsescu să ne arate documentele din care rezultă că există o problemă, şi atunci totul cade. Poate problema domnului Gruia Stoica e că nu s-a înscris în Mişcarea Populară. Nu am informaţii că s-ar fi comis sau că se pregăteşte comiterea unor fapte prevăzute de legea penală în privinţa privatizării CFR Marfă de la vreo structură a statului român. Nu cred că e posibil ca preşedintele să primească alte informaţii, cred că blufează".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb