Pro România se reuneşte astăzi în primul Congres naţional

P.E.
Politică / 21 octombrie 2018

Victor Ponta (Sursa foto: Twitter)

Victor Ponta (Sursa foto: Twitter)

Actualizare 15:00 Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România

Fostul premier, Victor Ponta, a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al formaţiunii politice, care a avut loc astăzi la Romexpo.

Din cei 876 de delegaţi cu drept de vot prezenţi la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al partidului.

Prim-vicepreşedinţi ai Pro România au fost aleşi Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Victor Ponta a declarat la congres că obiectivul Pro România este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea ţării şi promovarea unor proiecte de construcţie pentru viitor cu o echipă formată din oameni în care are încredere.

"Care este obiectivul nostru? Echipă, proiecte. Vreau să cred că putem să facem un master plan pentru dezvoltarea României, că avem oamenii şi proiectele necesare, avem experienţa şi avem şi timpul în faţă. Nu îmi doresc ca Pro România să fie un proiect pe termen scurt", a afirmat Ponta, potrivit Agerpres.

El a subliniat că succesul şi dezvoltarea României pot fi realizate doar într-o Românie mai bine integrată în UE.

"Gândirea mea şi a celor cu care am pornit proiectul este că succesul şi dezvoltarea României se pot face doar într-o Românie mai bine integrată în UE. E un mesaj pe care vreau să îl transmit nu doar peste graniţe, ci mai ales aici, în ţară, pentru că pentru prima dată în România se discută la nivel serios şi există forţe politice care vorbesc despre România la periferia UE, eventual să şi ieşim din UE", a declarat Ponta.

------

Actualizare 13:12 Victor Ponta, singurul candidat la preşedinţia partidului

Victor Ponta este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Pro România la congresul care se desfăşoară astăzi la Romexpo, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu şi Nicolae Bănicioiu.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, le-a spus celor prezenţi că societatea românească nu are nevoie de o dezbatere publică pe subiectele care sunt acum în atenţie.

"Ce nu are nevoie societatea românească. Societatea nu are nevoie de nicio dezbatere publică care se întâmplă în acest moment. Ceea ce vedem în acest moment nu sunt nevoile societăţii, nu sunt nevoile angajaţilor, nu sunt nevoile pensionarilor, nu sunt nevoile tinerilor, nu sunt nevoile românilor care pleacă în străinătate şi atunci cred că noi, mediul de afaceri, trebuie să punem pe tapet, dumneavoastră ca partid politic, partenerii sociali, sindicatele, societatea civilă, forţele de bine ale României trebuie să punem pe tapet cu totul alte teme", a afirmat Jianu, precizând că cele mai importante teme pentru societatea românească sunt educaţia, sănătatea şi infrastructura.

Jianu a mai spus că a propus ca tema de ţară pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să fie antreprenoriatul.

"Anul viitor România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Noi am propus o temă de ţară, nu ştiu dacă cei de pe scenă sau cei din sală ştiu ce teme va aborda România anul viitor. Nimeni nu ştie ce teme abordăm anul viitor, din nefericire. Pentru că anul viitor noi nu vom face altceva decât vom fi administratori. De ce spun din nefericire ? Pentru că noi am propus o temă de ţară şi acea temă de ţară să fie antreprenoriatul", a mai declarat preşedintele CNIPMMR.

Primarul Sectorului 3 consideră că în politică şi în viaţă în general este necesară o atitudine sinceră.

"Chiar dacă avem o atitudine proactivă, chiar dacă suntem pro România, chiar dacă avem obiective corecte, vreau să vă spun că în viaţă în general şi în politică în special trebuie să avem o atitudine sinceră. Mă întâlnesc pe stradă cu cetăţeni. Domnule, ziceţi-ne şi nouă de... Preponderent e un nume care rosteşte. Domnule, e cam fals, e cam perfid? Că aşa se vede de la noi. Sunt în dificultate să le răspund atâta timp cât ştiu despre cine e vorba. Cred că este foarte important să fim sinceri", a spus Negoiţă, conform News.ro.

------

Pro România se va reuni astăzi în primul Congres naţional care se va desfăşura la Romexpo, acesta fiind precedat de mai multe dezbateri cu societatea civilă, parteneri sociali şi mediul academic.

Congresul a fost precedat, sâmbătă, de o serie de dezbateri pe care Pro România le-a organizat împreună cu societatea civilă, partenerii sociali şi mediul academic pe următoarele domenii: fonduri europene, administraţie publică, incluziune socială, relaţia cu partenerii sociali şi societatea civilă, politică externă, educaţie, energie, transporturi, justiţie, agricultură, mediu, economie, debirocratizare, sănătate şi digitalizare, informează Agerpres.

În 23 august, Pro România a anunţat că primul Congres al formaţiunii va avea loc în perioada 20-21 octombrie, când va fi aleasă conducerea partidului şi se vor anunţa candidaţii pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Totodată, Pro România îşi va desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, a anunţat în 3 septembrie preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

"O să avem primul congres al Pro România 20- 21 octombrie, la Bucureşti. Atunci vom aproba statutul, programul, agenda şi structurile de conducere. În cadrul congresului vom discuta despre faptul că vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale, un candidat de centru stânga", a afirmat Ponta, la o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa Biroului de coordonare al partidului din 3 septembrie.

Întrebat pe cine are în vedere Pro România pentru prezidenţiale, liderul formaţiunii a arătat că "sunt câţiva oameni care pot să candideze din partea unei mişcări centru-stânga". "Noi, de la Pro România, o să vedem, poate să fie dna. Andronescu, poate să fie altcineva, un om într-adevăr de centru stânga. Dacă este lăsat locul liber imediat îl vom ocupa. Da, sau putem să-l susţinem pe dl Teodorovici pentru funcţia de preşedinte", a adăugat liderul Pro România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BAGĂ MAREEEEE !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb