Problemele UNITER în faţa Comisiei pentru cultură a Senatului

Ziarul BURSA #Cultură / 25 februarie 2004

Disputa dintre secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) Ion Antonescu şi preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a constituit ieri subiectul audierii din Comisia pentru cultură a Senatului.

Ion Antonescu îl acuză pe Ion Caramitru că nu se supune controlului financiar al MCC, în timp ce preşedintele UNITER afirmă că respectă legea fundaţiilor şi organizaţiilor. Potrivit acestei legi, toate fondurile UNITER sunt controlate de că-tre o comisie de cenzori din afara Uniunii, MCC avînd drept de control doar asupra sumelor pe care ministerul le-a acordat unor proiecte comune cu UNITER, a precizat Ion Caramitru.

Totodată, Ion Antonescu afirmă că pentru ridicarea unei construcţii pe terenul alocat de Guvern UNITER în folosinţă gratuită pentru o perioadă de 49 de ani, în cadrul proiectului Casa artiştilor, este necesară organizarea unei licitaţii, în timp ce Ion Caramitru susţine că este suficientă doar asocierea.

Preşedintele UNITER a arătat că în acest scop are un asociat străin dispus să investească într-o Casă a artiştilor în care să se regăsească 20 de garsoniere, intenţie infirmată de Ion Antonescu, care susţine posibila construire a 200 de astfel de garsoniere.

De asemenea, preşedintele UNITER consideră ilegală trimiterea unei circulare, cu antetul ministerului, de către Ion Antonescu, în calitate de inves-titor, către teatrele din Româ-nia, circulară în care acesta din ur-mă solicita anumite informaţii despre beneficiarii programu-lui "Artiştii pentru artişti".

Ion Antonescu a precizat că pentru trimiterea circularei a avut acordul ministrului, argument respins de Caramitru, care a apreciat că era necesar un ordin al ministrului şi că teatrele cărora secretarul de stat s-a adresat nu se aflau în subordonarea MCC.

Destinaţia sumelor colectate din timbrul cultural a constituit un alt subiect asupra căruia reprezentantul UNITER şi secretarul de stat nu au convenit.

Comisia pentru cultură a Senatului va dezbate şi săptămîna viitoare toate aceste probleme, în prezenţa ministrului Cul-turii şi Cultelor, Răzvan Theodorescu, ministrului Finanţelor, Mihai Tănăsescu, şi a preşedintelui UNITER, Ion Caramitru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb