Procedura de destituire a lui Trump, în Senat

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2020

Donald Trump

Donald Trump

Senatul american se pregătea, ieri, să deschidă procesul de destituire care îl priveşte pe preşedintele Donald Trump - acuzat că a abuzat de putere şi că a obstrucţionat o anchetă a Congresului asupra faptelor sale. Procedura este lansată pentru a treia oară în istoria SUA.

După ce, miercuri, Camera Reprezentanţilor a Congresului american a votat trimiterea către Senat a actului de acuzare contra preşedintelui Trump, procedura era programată să fie deschisă după amiază (după ora noastră 19.00), când urmau să fie expuse în mod oficial articolele de acţiune împotriva lui Donald Trump, aprobate luna trecută de Camera Reprezentanţilor.

Pentru ca Trump să fie pus sub acuzare, respectiv destituit, este nevoie de votul a două treimi din senatori, ceea ce pare să fie extrem de greu întrucât în această cameră sunt majoritari republicanii. Camera Reprezentanţilor, de care a trecut procedura ce îl priveşte pe Trump, este majoritar democrată.

Donald Trump este supus acestei proceduri pentru că i-a cerut Ucrainei să deruleze anchete cu privire la Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din 2020, al cărui fiu, Hunter Biden, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean Burisma, din domeniul gazelor naturale. De asemenea, oficialul american este acuzat de "obstrucţionare a Congresului", după ce a încercat să împiedice investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Trump spune că a făcut bine atunci când a evocat un posibil caz de "corupţie", subliniind că nu a exercitat vreo presiune asupra Kievului. Miercuri, Casa Albă a lansat o declaraţie, anunţând: "Preşedintele Trump nu a făcut nimic greşit şi aşteaptă să fie pe deplin exonerat".

Democraţii din parlamentul american sunt convinşi, însă, că Trump a făcut abuz de putere atunci când a blocat un ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei, ţară aflată în război cu Rusia. Trump nea­gă că a făcut acest lucru ca să-l determine pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să lanseze o investigaţie împotriva lui Hunter Biden.

Amintim că rezoluţia de miercuri privind acuzarea lui Trump a fost adoptată cu 228 de voturi "pentru" şi 193 de "împotrivă".

Trump spune că votul pentru destituirea sa este "trist" şi că nu l-ar deranja o procedură lungă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb