Procedura de încetare a plăţii contribuţiilor la Pilonul II - în vigoare

V.D.
Macroeconomie / 13 martie 2019

Procedura de încetare a plăţii contribuţiilor la Pilonul II - în vigoare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Contribuitorii care au cotizat cel puţin 5 ani la Pilonul II de pensii pot de acum să ceară încetarea plăţii cotizaţiilor la acest sistem, se arată în norma ASF intrată în vigoare la data de 12 martie, publicată în Monitorul Oficial.

    Activul acumulat până în prezent la Pilonul II nu va putea fi retras sau mutat în Pilonul I, astfel că un contributor la Pilonul II care va opta să rămână doar în Pilonul I va rămâne şi în Pilonul II cu ce a acumulat până acum, urmând să primească bani şi din această sursă la momentul pensionării.

    Cererea de încetare a plăţilor contribuţiilor la acest sistem se face către administratorii fondurilor, iar solicitarea îşi va face efectul începând cu contribuţiile aferente lunii în care a fost depusă, potrivit normei ASF publicate marţi, 12 martie, în Monitorul Oficial.

    "Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat, corect şi complet formulată de către un participant în baza art. 32 alin. (6) din Lege, are drept efect încetarea plăţii contribuţiilor începând cu contribuţia aferentă lunii în care a fost depusă cererea.", se arată în norma ASF.

    Ataşat se regăseşte norma care prevede procedura de încetare a plăţii contribuţiilor la Pilonul II.

    Opinia Cititorului ( 11 )

    1. ASTA, SE SI URMARESTE , CU PILONUL 2 ; PE TOVARASUL MISEA , ATUNCI , L-A LUAT GURA PE DINAINTE , ANUL TRECUT !!! SA FIE LASAT, SA MOARA , INCET , INCET , DE FOAME !!! LUMEA SA SE MUTE , INCET , INCET , LA PILONUL 1 , CARE DE FAPT , NU E NICI UN PILON , CI 1 CONT CURENT , CARE ''''' NU A AVUT , NU ARE , SI NU VA AVEA NICIODATA , NICI 1 FEL DE PERFORMANTA !!! PENTRU CA E , 1 SIMPLU CONT CURENT !!! '''''' CUM AM MAI ZIS , SI IN ALTE DATI , TARA ARE NEVOIE DISPERATA DE BANI !!! IN ORICE FEL , SI PE ORICE CALE !!! SCOPUL , SCUZA MIJLOACELE !!!

      Pilonul II avea un rol pe care nici creatorii sai nu l-au anticipat: acela de a alimenta sistematic, din contributii lunare, acea parte a economiei care creste sanatos, fara a avea nevoie de contracte cu statul corupt. In 30-40 ani, ar fi reprezentat o adevarata forta financiara, cu contrapondere in economia sanatoasa, sustinuta de electoratul de dreapta, adica de…. “statul paralel”.

      Tocmai de aceea, trebuie distrus!  

      Ar putea insemna sfarsitul pesedismului mafiot.

      1. Digi a fost ultimă operă a statului paralel. Firmele Securității nu reprezintă economie sănătoasă, iar electoratul care susține Securitatea nu este unul de dreapta, ci bolșevic.

        Din păcate aici se încheie orice dialog cu cei care preiau această mare găselniță a retoricii PSD: "Ba tu ești!" (securist, hoţ, paralel, comunist, pro, contra, aţi prins ideea).

        mars in coreea de nord trolule!

      Nu voi trece de la Pilonul 2 la Pilonul 1 din simplul motiv ca inteleg cum functioneaza: exact cum am facut eu investiti , dar la o scara mult mai mica , in fonduri de investitii. Singura rezerva o am in unele societati in care au investit( RDS-RCS ) care raman la convingerea ca a fost o mare greseala.Per total sunt insa multumit de randamentele obtinute. Ar fi o mare prostie desfiintarea sau altceva , a Pilonului 2.

      1. Statul plătește pensii raportat la salariul mediu pe economie. Administratorii vor plăti ce vor avea la acel moment. :)))))))

        Desigur, iar statul trebuie sa se asigure că vor avea ce plăti (adică să prevină frauda si asumarea de riscuri prea mari), dar el se asigură de contrariu.

        Statul nu va avea de unde sa plateasca nimic peste 20 ani!

        Administratorii vor plati daca vor mai exista... 

        Fals!Statul roman are obligatia de a-si ocroti cetatenii,administratorii privati/straini nu au aceasta obligatie.Este mai mult decat evident cine va mai plati pensiile romanilor peste 20 ani.

        Bă ești prost?!

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    10 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9742
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
    Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb