Procedura de infringement pe taxa auto, suspendată total după aprobarea modificărilor în Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 ianuarie 2008

Procedura de infringement pe taxa auto, suspendată total după aprobarea modificărilor în Parlament

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, i-a informat ieri pe membrii Cabinetului că Laszlo Kovacs, comisarul european pentru taxe şi impozite, a trans­mis felicitări Guvernului Româ­niei în legătură cu proiectul propus Comisiei Europene privind modificarea taxei de poluare auto. "În timpul discuţiilor avute la Bruxelles, comisarul european Laszlo Kovacs a felicitat Guvernul României pentru modul în care varianta de modificare a taxei de poluare auto corespunde cerinţelor Comisiei Europene", a afirmat ministrul Economiei şi Finanţelor la începutul şedinţei de Guvern. Vos­ganian a precizat că, în următoarea şedinţă a Executivului, modificările privind taxa de poluare auto vor fi promovate prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce va fi un prim pas pentru sus­pendarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană, suspendarea totală urmând a avea loc în momentul în care Parlamentul va aproba acest act normativ.

Conform unor surse minis­teriale, ministrul Economiei şi Finanţelor a prezentat miercuri, în şedinţa de Guvern, principiile după care se calculează noile valori ale taxei auto, aşa cum au fost ele agreate cu Comisia Europeană. Potrivit surselor citate, noile valori ale taxei auto se calculează în funcţie de valoarea cilindrică şi nivelul de poluare, conform grilei Euro, al maşinii şi în funcţie de valoarea reziduală a auto­mobilului.

Guvernul României va adopta, până la sfârşitul acestei luni, un act normativ cu putere de lege privind noua formă a taxei de poluare auto, în care sunt incluse toate observaţiile Comisiei Europene pe această temă, a declarat, marţi, la Bruxelles, ministrul român al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, după întâlnirea pe care a avut-o cu comisarul european pentru impozite şi uniune vamală, Laszlo Kovacs. "Am exprimat punctul de vedere al Guvernului, potrivit căruia această lege a fost adoptată înainte de aderarea României la UE şi că este firesc ca, după experienţa de un an ca membru cu drepturi depline, ţara noastră să-şi adapteze legislaţia la cerinţele europene, acolo unde este nevoie de aşa ceva", a spus oficialul de la Bucureşti, precizând că, în următoarele zile, proiectul va fi prezentat pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor şi va face şi obiectul unei dezbateri publice.

Potrivit ministrului român, în ce priveşte modificările făcute taxei, acestea cuprind o seamă de proceduri, precum şi modalitatea de calcul a taxei în funcţie de starea maşinii sau de capacităţile sale tehnice. "Este vorba, aşadar, în primul rând de o nouă scală de depreciere ce ia în calcul uzura maşinii, vârsta maşinii şi capacitatea cilindrică, este vorba de proceduri prin care o persoa­nă poate contesta nivelul taxei, este vorba de dreptul persoanelor de a primi o parte din sumă înapoi în situaţia în care înstrăinează, după o anumită perioadă, autovehiculul în afara graniţelor ţării şi, fireşte, este vorba în acelaşi timp de o mai bună precizare în ce priveşte destinaţia acestei taxe, care este o taxă ecologică, iar sumele colectate vor fi administrate de Ministerul Mediului", a explicat Varujan Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb