Proces colectiv împotriva "Raiffeisen Bank"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 decembrie 2010

Proces colectiv împotriva "Raiffeisen Bank"

Casa de Avocatură "Piperea & asociaţii" a anunţat, ieri, că va des-chide un proces colectiv împotriva "Raiffeisen Bank", în calitate de reprezentant al clienţilor nemulţumiţi de prezenţa clauzelor abuzive în contractele de credit. Avocaţii arată, într-un comunicat, că iniţial "Raiffei-sen Bank" a arătat disponibilitate pentru rezolvarea, pe cale amiabilă, a litigiului referitor la caracterul abuziv al contractelor de credit. Reprezentanţii băncii au onorat invitaţia la conciliere formulată de "Piperea & asociaţii" şi au arătat interes faţă de susţinerile clienţilor. În acest sens, banca şi-a arătat disponibilitatea de a analiza propunerea avocaţilor referitoare la aplicarea unui anumit algoritm de calcul al dobânzii, ce asigura atât aplicarea OUG nr. 50/2010, cât şi eliminarea efectelor clauzelor abuzive referitoare la determinarea ratei dobânzii.

Mai mult, banca s-a angajat să transmită clienţilor, din raţiuni de celeritate şi transparenţă, o procedură de lucru prin care să se asigure analiza dosar cu dosar a situaţiei fiecărui client. Potrivit sursei citate, fiecare client urma să ştie când trebuie trimis dosarul său, cine îl va soluţiona şi în ce interval de timp. Rezulta, deci, că, fiecare client al "Rai-ffeisen Bank" avea o şansă în a se elimina clauzele abuzive din contractele de credit.

"Totuşi, faţă de atitudinea ulterioa-ră a Raiffeisen Bank, în prezent, Piperea & asociaţii nu poate decât să constate că interesul pentru rezolvarea pe cale amiabilă a litigiului referitor la caracterul abuziv al contractelor de credit încheiate de consumatori cu această bancă a fost doar o iluzie. Astfel, în locul analizei propunerii Piperea & asociaţii referitoa-re la aplicarea unui algoritm de calcul al dobânzii, banca a trimis un răspuns sec, apreciind că dobânda practicată de aceasta, la data intrării în vigoare a OUG nr. 50/2010, este stabilită în mod legal. În acelaşi stil, răspunsul băncii tranşează şi problema procedurii de lucru solicitată de clienţii săi", mai arată comunicatul casei de avocatură.

Astfel, în prezent, deşi aparent există o invitaţie la analiza "dosar cu dosar" a solicitărilor clienţilor, în realitate, ceea ce se doreşte este o amâ-nare a declanşării procesului colectiv împotriva "Raiffeisen Bank" SA, mai susţine "Piperea & asociaţii", arătând că, în faţa lipsei de consecvenţă în atitudinea băncii rămâne ca instanţa de judecată să se pronunţe în acest caz.

"Raiffeisen": "Am depus toate eforturile să convingem Piperea & asociaţii să individualizeze şi să susţină solicitările fiecărui client în parte"

Corina Vasile, Director Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul "Raiffeisen Bank", ne-a declarat: "Raiffeisen Bank a depus toate eforturile în cadrul procedurii de conciliere să convingă firma de avocatură să acţioneze în interesul clienţilor, şi anume să individualizeze şi să susţină solicitările fiecărui client în parte. În ceea ce ne priveşte, am analizat fiecare contract în parte şi am semnalat avocaţilor necesitatea analizei caz cu caz, date fiind diferenţele între cauzele pe care dumnealor doresc să le prezinte ca una colectivă". Domnia sa a subliniat că "Raiffeisen Bank" a arătat, de asemenea, în cursul procedurii de conciliere, că a respectat toate prevederile legale în vigoare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sunt mari smecheri astia de la Raiffeisen,

    Nu aveti incredere in ei! Am lucrat pentru aceasta banca si stiu cat de falsi pot fi. 

    O zi buna! 

    este cea mai nenorocita banca din cele care sunt pe piata in prezent...Mie mi-au modificat unilateral, desi clauzele contractuale interzic acest lucru, proportia initiala din rata lunara de credit, dintre imprumutul in sine si dobanda aferenta. Practic in total rata lunara mi-au micsorat partea de imprumut pe care il plateam si si-au marit abuziv dobanda care le revenea lor. Si nimeni nu-ti da nici o explicatie. Doar o persoana evaziva care zice sa lasi o hartie sa primesti raspuns. Iar raspunsurile sunt invariabil seci si numai si numai de partea lor..o ADUNATURA DE HOTI, HOTI SI IARASI HOTI...mi-as dori atat sa gasim o variant acomuna de a le da o lectie...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb