Procesul ANPC şi Parakletos împotriva OTP, amânat din nou

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2016

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, pe Facebook, faptul că procesul dintre Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Parakletos, pe de o parte, şi OTP Bank, de cealaltă parte, a fost amânat din nou, instanţa dispunând refacerea înscrisurilor dispărute.

Piperea atrage atenţia asupra faptului că, de fapt, nu e vorba de înscrisuri dispărute din dosar, ci de un apel incomplet formulat de OTP.

"Procesul ANPC şi Parakletos vs OTP s-a amînat. Din nou. Instanţa nu a fost capabilă să îşi dea seama dacă OTP a depus un apel complet sau nu. Aşa că a dispus refacerea înscrisurilor dispărute... La cererea insistentă a OTP. Cea care a comis (poate intenţionat) greşeala impardonabilă de a depune un apel incomplet. Repet: nu e vorba de înscrisuri dispărute din dosar, ci de un apel incomplet, numerotat şi parafat de grefieri".

Avocatul menţionează faptul că decizia instanţei nu face decât să amâne inevitabilul: "Între timp, oamenii vor avea timp să înghită oferta OTP de reducere a poverii (în fapt, nişte firimituri, însoţite şi de nişte clauze abuzive, pe ici, pe colo). Trebui cumva ajutată şi OTP, nu? Că doar nu erau abonate la asta BCR, Volksbank şi Reifeisen... Băieţi, aţi amînat un pic inevitabilul".

În opinia lui Piperea, cele care au de pierdut din cauza acestei decizii sunt băncile, deoarece consumatorii le "detestă" deja, deoarece au ajuns să apeleze la serviciile lor doar atunci când au "nevoie stringentă".

"De pierdut, pierdeţi voi. Oamenii detestă băncile. Nici nu mai e nevoie să le spună cineva să nu va mai treacă pragul. Se abţin ei deja. Şi cînd va trec, totuşi, pragul, o fac cu scîrbă şi obidă, doar de nevoie stringentă. De-aia zic: aţi pierdut războiul. Voi", precizează avocatul pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chichite de tribunal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb