Procesul de autorizare a persoanelor care doresc să furnizeze reţele sau servicii private de comunicaţii electronice se simplifică

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 august 2005

Persoanele care intenţionează să furnizeze reţele sau servicii private de comunicaţii electronice şi utilizează frecvenţe radioelectrice se pot adresa acum direct Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) pentru a obţine licenţa de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, fără a mai fi necesară depunerea în prealabil a notificării la Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC).

Potrivit ANRC, începînd cu data de 29 iulie 2005, Legea nr.239/2005 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul comunicaţiilor simplifică procesul de autorizare a persoanelor care doresc să furnizeze reţele sau servicii private de comunicaţii electronice. După obţinerea licenţei de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, furnizorii pot începe furnizarea efectivă a reţelelor sau serviciilor private de comunicaţii electronice.

Potrivit ANRC, pînă în prezent, în vederea autorizării, persoanele din categoria menţionată trebuiau să parcurgă, cronologic, două etape, informează Rompres. Prima etapă prevedea notificarea ANRC cu cel puţin şapte zile înainte de începerea activităţii, prin completarea şi trimiterea formularului-tip al notificării, însoţit de documentele care fac parte integrantă din notificare (procedura notificării poate fi consultată pe pagina de Internet a ANRC), iar în cea de-a doua etapă trebuiau să se adreseze IGCTI, ulterior notificării ANRC, pentru a obţine dreptul de a utiliza frecvenţe radioelectrice.

Reţelele private de comunicaţii electronice sînt acele reţele utilizate exclusiv pentru nevoi proprii, folosite de regulă pentru comunicarea între angajaţii aceleiaşi companii. Printre cele mai des utilizate tipuri de reţele private se regăsesc staţiile de emisie recepţie utilizate de companii pentru comunicarea între angajaţi; reţelele utilizate de firmele de taximetrie pentru comunicarea între angajaţii firmei; reţelele radio în serviciul mobil maritim utilizate pentru a facilita comunicarea între nave precum şi între nave şi ţărm, în cadrul aceleiaşi firme; legăturile radio dintre studioul unui post de radio şi emiţătorul acestuia. Conform aceleiaşi legi, toţi furnizorii de reţele sau servicii private de comunicaţii electronice vor avea, în mod automat, drepturile şi obligaţiile prevăzute în autorizaţia generală, pe întreaga perioadă a furnizării efective a reţelelor sau serviciilor private de comunicaţii electronice.

Pînă la intrarea în vigoare a Legii nr. 239/2005, un număr 1.037 de furnizori de reţele şi servicii private de comunicaţii electronice au depus notificarea la ANRC, faţă de 2.018 furnizori de reţele publice de comunicaţii electronice şi furnizori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb