Procesul de unificare a sindicatelor din Radio România continuă

B.D.
Miscellanea / 29 noiembrie 2019

Procesul de unificare a sindicatelor din Radio România continuă

Procesul de unificare a sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune continuă! Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala Sindicatul Liber MediaSind Radio România şi SINDSAL SRR - Sindicatul Salariaţilor din SRR au semnat astăzi, 29 noiembrie 2019, la sediul SRR, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit documentului semnat, SINDSAL SRR se afiliază la Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă pentru sectorul Cultură şi Mass-Media, iar în termen de 6 luni de la semnarea Protocolului, urmează procedurile de fuziune cu SRJ MediaSind. Acest document pune bazele unui proces de unificare a organizaţiilor sindicale din SRR într-o organizaţie puternică, reprezentativă care să apere drepturile tuturor angajaţilor prin negocierea unui contract colectiv de muncă la standarde europene.

Procesul de unificare a sindicatelor din SRR a demarat în data de 13 noiembrie 2019, când Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi organizaţia reprezentativă din Societatea Română de Radiodifuziune - Sindicatul Liber din SRR (SLSRR) au semnat Protocolul de unificare dintre aceste organizaţi, mai precizează sursa.

Evenimentul este unul fără precedent în întreaga istorie a relaţiilor de muncă din S.R.R. şi demonstrează, fără echivoc, faptul că unirea forţelor constructive este posibilă dacă există bunăvoinţa şi buna credinţă necesare unui astfel de demers. Deşi unii resping ideea de unire a forţelor sindicale, şi îi împiedică pe salariaţii din Radio să urmeze această cale, noi am demonstrat că ea este perfect realizabilă.

SRJ MediaSind a preluat modelul internaţional privind organizarea în sindicat naţional deoarece a înţeles că o organizaţie puternică, cu foarte mulţi oameni în spate (peste 5 000 de membri în acest moment) are mai multe şanse de succes pentru a-şi apăra membrii, decât un sindicat cu doar câteva sute de salariati. Fără sprijin internaţional, MediaSind nu ar fi reuşit niciodată să respingă desele presiuni şi atacuri venite din partea unor politicieni sau a unor manageri cu apucături dictatoriale care au nesocotit drepturile şi libertăţile salariaţilor din media, fiind şi potrivnici exercitării libertăţii de exprimare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. as inchide toata cazatura de tvr

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb