Procesul lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul BID - suspendat

Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2006

Procesul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în dosarul privind constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare (BID) nu se va mai putea judeca la Judecătoria Sectorului 1 până când Curtea Constituţională nu va soluţiona excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocatul acuzatului, Dănuţ Ioan Bugnariu. Avocatul a precizat că magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, pe 14 septembrie, excepţia de neconstituţionalitate a unei prevederi din art. 52 din Codul de procedură penală, conform căreia la judecarea recuzării completului este facultativă chemarea părţilor. Dănuţ Ioan Bugnariu a explicat că se încalcă astfel dreptul la apărare al inculpatului pentru că procurorul participă la şedinţă, în vreme ce avocaţii participă numai dacă stabileşte judecătorul astfel. Avocatul a precizat, citat de Rompres, că magistraţii Judecătoriei sectorului l, pe al cărei rol se află dosarul privind BID, au respins cererea de recuzare a completului care se ocupa de dosar şi au refuzat să soluţioneze excepţia, astfel încât Sorin Ovidiu Vântu a trebuit să se adreseze judecătorilor Tribunalului Bucureşti.

Dănuţ Ioan Bugnariu a precizat că a făcut cererea de refuzare a completului care judecă dosarul privind BID şi a procurorului de şedinţă pe motiv că judecătorii au încălcat normele procedurale în dosar.

În urmă cu o săptămână, instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a amânat pentru a treia oară, pentru miercuri, dosarul privind constituirea BID, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este judecat pentru fals şi uz de fals.

Sorin Ovidiu Vântu este acuzat că ar fi contrasemnat în declaraţia referitoare la autorizarea BID date false privind sursa fondurilor utilizate ca participaţie la capitalul social al băncii, precum şi că ar fi folosit o adeverinţă a SC SOV Invest SA Bucureşti care atestă, în mod nereal, calitatea sa de investitor la Fondul Naţional de Investiţii.

Pe 15 iulie 2005, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la doi ani de închisoare de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 şi a fost obligat la plata a peste 1 miliard de lei vechi cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, au fost anulate înscrisurile false pe baza cărora a fost dat aviz favorabil constituirii BID.

Împotriva hotărârii de condamnare, Vântu a formulat apel la Tribunalul Bucureşti. În august 2005, magistraţii au admis apelul formulat de omul de afaceri, au casat hotărârea de condamnare şi au trimis dosarul spre rejudecare la Judecătoria Sectorului 1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb