ProCredit Bank aniversează 20 de ani de activitate în ţara noastră

F.D.
Bănci-Asigurări / 5 octombrie 2022

ProCredit Bank aniversează 20 de ani de activitate în ţara noastră

ProCredit Bank, bancă comercială digitală, orientată către dezvoltare, sărbătoreşte 20 de ani de activitate în România. De-a lungul celor două decenii, banca a acordat credite în valoare de peste 2 miliarde de euro către clienţii IMM. Singura bancă din ţară cu acţionariat 100% german, ProCredit Bank operează ca bancă verde, care prioritizează doi piloni importanţi pentru societate, cel financiar şi cel de mediu, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, peste 20% din portofoliul IMM actual este reprezentat de credite verzi. Printre destinaţiile acestora se numără proiecte care stau la baza activităţii de business din diverse sectoare, precum eficientizarea energetică a proceselor de producţie sau a spaţiilor în care companiile îşi desfăşoară activitatea. În ceea ce priveşte structura portofoliului, la finalul anului 2021, peste 32% din volumul total al acestuia a fost reprezentat de sectorul de producţie. În acest top al finanţărilor verzi acordate de bancă se regăsesc şi alte industrii importante pentru economie, precum agricultura cu 30% şi comerţ cu 13%.

"La ProCredit Bank gândim şi acţionăm în conformitate cu nevoile clienţilor, prioritizând totodată urgentarea tranziţiei către un viitor sustenabil. Ca instituţie de finanţare, ne asumăm responsabilitatea de a influenţa pozitiv mediul economic şi social prin activitatea noastră de zi cu zi. Dezvoltarea durabilă reprezintă un aspect fundamental al activităţii noastre şi considerăm că implementarea unor politici prietenoase cu mediul şi dezvoltarea economică ar trebui să fie în deplin acord. Procesul de instituţionalizare a creditelor verzi a fost unul gradual. Expertiza pe care am acumulat-o în finanţarea sustenabilă este de neînlocuit, chiar dacă protejarea valorilor noastre a presupus uneori renunţarea la unele oportunităţi de afaceri. Cei 20 de ani de activitate locală au consolidat, într-un mod practic, viziunea noastră pentru România, iar următorii ani sunt destinaţi creşterii conştientizării, educării şi înrădăcinării acesteia în cât mai multe sectoare de activitate.", a declarat Ştefan Manole, CEO ProCredit Bank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb