ProCredit Bank finanţează cu 1,8 milioane de euro Grupul Agro Nevada Tim

D.R.
Bănci-Asigurări / 21 august 2023

ProCredit Bank finanţează cu 1,8 milioane de euro Grupul Agro Nevada Tim

ProCredit Bank anunţă că finanţează Grupul Agro Nevada Tim cu 1,8 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole noi, prin Programul "AGRI" de cofinanţare a IMM-urilor în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, informează Agerpres.

ProCredit Bank a declarat: "ProCredit Bank finanţează Grupul Agro Nevada Tim cu 1,8 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole noi, prin Programul "AGRI" de cofinanţare a IMM-urilor în parteneriat cu Fondul European de Investiţii. Împrumutul are ca destinaţie achiziţia de tractoare, semănători, discuri şi accesorii noi. Astfel, prin această investiţie, Grupul Agro Nevada Tim continuă eforturile de a investi în utilaje performante şi inteligente, precum şi în integrarea celor mai avansate tehnologii în activitatea pe care o desfăşoară", conform sursei citate.

Corvin-Petru Mateiu, administrator Agro Nevada Tim a afirmat: "Dată fiind mărimea fermei noastre, una dintre provocările cu care ne confruntăm este capacitatea de a efectua lucrările la timp, în termeni de eficienţă sporită şi nivel ridicat de calitate. În condiţiile actuale, volatilitatea preţurilor la valorificarea recoltei de cereale creşte importanţa controlului costurilor de producţie şi reducerea acestora. Investiţia de faţă ne ajută să obţinem un randament mai bun şi o calitate consecventă a culturilor, la costuri de producţie considerabil mai mici", potrivit sursei citate.

Finanţarea în valoare de 1,8 milioane de euro a fost acordată în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, printr-un program ce are ca scop dezvoltarea afacerilor agricole din România şi oferă condiţii avantajoase de creditare. Împrumuturile au ca principal avantaj subvenţionarea dobânzilor şi reducerea nevoilor de garanţii cu până la 50% şi se adresează fermierilor şi antreprenorilor din zonele rurale, menţionează sursa citată.

Karoly Kiss, director al Sucursalei ProCredit Bank din Timişoara a menţionat: "Pentru noi, la Procredit Bank, sectorul agricol este unul strategic. Peste 45% din finanţările noastre în zona de vest a ţării sunt dedicate fermelor mici şi mijlocii. Încă de la începutul colaborării noastre, acum aproape 10 ani, am regăsit în antreprenorul Corvin-Petru Mateiu voinţa de a reuşi în ciuda tuturor provocărilor. Investiţiile efectuate de companie în utilaje noi şi sisteme de irigaţii, se încadrează în strategia noastră de finanţare a investiţiilor în agricultura sustenabilă şi prietenoasă cu mediul", relatează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb