Procurorii DIICOT au deschis dosar penal pentru constituire de grup infracţional organizat în proiectul RO-NET

M.I.
Anticorupţie / 17 octombrie 2017

Ordonanţa DIICOT (Sursa foto: Hotnews)

Ordonanţa DIICOT (Sursa foto: Hotnews)

Procurorii DIICOT au deschis dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi delapidare, reţinându-se existenţa unui grup de persoane constituite cu scopul de a prejudicia interesele Ministerului Comunicaţiilor şi implicit ale statului român, se arată în Ordonanţa DIICOT, transmisă de HotNews.ro, prin care procurorii cer informaţii şi documente de la Ministerul Comunicaţiilor referitoare la derularea proiectului RO-NET de 85 milioane de euro pentru informatizarea zonelor sărace.

În Ordonanţa semnată în data de 5 octombrie 2017, procurorii DIICOT au dispus:

"1. Predarea de către Ministerul Comunicaţiilor a următoarelor documente:

- Contractele şi actele adiţionale încheiate între Ministerul Comunicaţiilor şi Grupul de firme Telekom privind proiectul RO-NET

- Situaţia persoanelor angajate şi retribuite de către Ministerul Comunicaţiilor (defalcat pentru fiecare persoană cu indicarea sumei încasate)

- Rapoarte de audit privind modul în care s-au derulat contractele

2. În situaţia în care aceste date nu se vor comunica de bunăvoie, urmează a fi ridicate silit, potrivit art. 171 C proc. pen.

3. Prezenta ordonanţă se comunică Ministerului Comunicaţiilor pentru conformare până la data de 23 octombrie 2017."

Sursa citată a scris luni că procurorii DIICOT au solicitat Ministerului Comunicaţiilor o serie de informaţii şi documente legate de implementarea reţelei de internet de mare viteză Ro-Net, proiect în valoare de peste 85,5 milioane de euro, finanţat cu fonduri UE. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Comunicaţiilor: "DIICOT, Structura Centrală, a făcut o solicitare la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în vederea transmiterii unor informaţii. Va rugăm să vă adresaţi DIICOT pentru detalii".

Proiectul RO-Net a fost demarat în 2013 de Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicaţiilor, care în prezent este urmărit penal în dosarul Microsoft II. Reţeaua este implementată în prezent, în urma câştigării unei licitaţii, de către un consorţiu condus de Telekom România, din care a făcut parte până în aprilie 2015 şi Avitech Co, una dintre firmele care ar fi controlate de Sebastian Ghiţă, şi el urmărit penal.

Ro-Net este un proiect major în valoare de peste 377,8 milioane lei (TVA inclus) - peste 85,5 milioane euro - finanţat prin fonduri structurale europene, prin care ar trebui creată o infrastrutură de internet de mare viteză în 783 de localităţi rurale din zone dezavantajate din ţară, unde nu a existat până acum un interes comercial de introducere a comunicaţiilor electronice.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb