Procurorii fac o reconstituire în cazul accidentului aviatic de la Siutghiol

E.D.
Miscellanea / 6 ianuarie 2015

Procurorii continuă cercetările ce au ca obiect accidentul aviatic de la Siutghiol şi vor efectua o reconstituire pentru stabilirea modului de propagare, pe lacul Siutghiol, a strigătelor de ajutor provenite de la o persoană aflată pe luciul de apă, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, acestea s-au propagat la o distanţă de aprox. 314 - 315 metri de mal, fiind înregistrate cu ajutorul unui telefon mobil, identic cu aparatul folosit de către un martor, în aceleaşi condiţii şi împrejurări în care acesta din urmă a efectuat înregistrarea din 15 decembrie 2014.

De asemenea, procurori ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus transmiterea către Biroul Federal German pentru Investigaţii Aeronautice a tuturor dispozitivelor instalate pe elicopterul în cauză, pe care au fost stocate datele referitoare la parametrii de zbor ai aeronavei, în vederea extragerii acestor date, cu scopul final de a stabili modul de evoluţie al acestei aeronave în timpul misiunii de zbor.

Parchetul a decis ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să înainteze Secţiei Parchetelor Militare, în format electronic, datele aflate în evidenţa acestei instituţii cu privire la traficul de voce/apelurile telefonice de anunţare/semnalizare a catastrofei aviatice din data de 15 decembrie 2014.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne şi Consiliul Judeţean Constanţa va trebui să transmită toate documentele încheiate între aceste două instituţii privind predarea/primirea elicopterului în cauză, inclusiv actele din care rezultă nivelul de echipare a acestei aeronave, la momentul preluării, precum şi documentele din care rezultă modificările de echipare operate asupra aeronavei până la data de 15 decembrie 2014.

Procurorii vor identifica, de asemenea, în vederea audierii, toate persoanele care au cunoştinţă despre împrejurările producerii accidentului aviatic, inclusiv în ceea ce priveşte modul de acţiune al echipelor de salvare a victimelor;

Mai mult, procurorii au solicitat, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. raportul de analiză a intervenţiei privind accidentul aviatic, precum şi datele de identificare ale tuturor lucrătorilor din cadrul acestui inspectorat care au participat la operaţiunile de salvare a victimelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb