PROCURORUL-ŞEF AL BIROULUI EXTRĂDĂRI, COSTA RICA:  "Mandatele de arestare pentru Udrea şi Bica pot fi prelungite"

E.M.
Internaţional / 12 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spune că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat, iar mandatul de arestare poate fi prelungit şi după date de 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare. Întrebat cât timp estimează că va dura procedura de extrădare, procurorul a spus că aceasta poate dura, în medie, între 6 şi 8 luni, dar sunt şi cazuri în care procedura se poate prelungi chiar şi peste trei ani.

"Am cerut să primim un mandat de reţinere cu scopul extrădării prin intermediul căilor diplomatice, ca să acţionăm pentru executarea lui. Şi acest mandat a ajuns pe căi diplomatice. De când am aflat în Costa Rica vestea că existau două persoane de naţionalitate română fugite de justiţie, Biroul de consiliere tehnică şi relaţii internaţionale al Procuraturii Generale a Republicii Costa Rica a contactat omologii din România pentru a verifica dacă într-adevăr s-a emis mandat de arestare cu scop de extrădare şi a solicitat Interpolului din Costa Rica să verifice toate datele legate de sesizări şi de procedurile corespunzătoare de reţinere internaţională. După ce autorităţile din România au trimis prin căile diplomatice corespunzătoare cererea, Poliţia din Costa Rica şi Interpolul, în colaborare cu ADIS, le-au reţinut pe cele două românce", a spus Laura Monge, conform News.ro.

Procurorul a mai spus că mandatele de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea şi al Alinei Bica pot fi prelungite şi după data de 30 decembrie, pe toată durata procedurii de extrădare.

"Odată ce se va ajunge la 30 decembrie, dacă nu s-au rezolvat cererile de extrădare, atunci judecătorul poate prelungi termenul până când se va termina procedura de extrădare, fără a exista o dată exactă", a spus procurorul-şef Laura Monge.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb