"Prodlacta" Braşov a câştigat o treime din premiile "Interlacta"

Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2009

Compania vrea să vândă câteva imobile din Braşov, Făgăraş şi comuna Moeciu, dar şi un spaţiu comercial din municipiul Braşov.

Compania vrea să vândă câteva imobile din Braşov, Făgăraş şi comuna Moeciu, dar şi un spaţiu comercial din municipiul Braşov.

Compania "Prodlacta" Braşov a câştigat o treime din premiile de excelenţă acordate produselor lactate fabricate în România, la expo-conferinţa "Interlacta", care a avut loc la finele săptămânii trecute în Poiana Braşov.

Compania braşoveană s-a clasat pe primul loc la şase din cele 18 categorii de produse pentru care s-au acordat premii de excelenţă. Membrii juriului au folosit pentru testare metoda "blind test". Condiţiile de participare au fost comunicate din timp participanţilor, iar printre cele mai importante s-au numărat cele ca produsele să fie fabricate şi vândute în România, să provină din producţia de serie a producătorului, să se încadreze în parametrii categoriei la care concurează, societatea producătoare să fie persoană juridică română şi să deţină avizele sanitar-veterinare, conform legislaţiei româneşti şi europene.

Astfel, Prodlacta Braşov a câştigat la categoriile "Lapte UHT - grăsime între 1-2%", "Lapte UHT - grăsime între 3-4%", "Iaurt din lapte de vacă - grăsime între 2-4%", "Brânză proaspătă", "Cottage cheese din lapte de vacă" şi "Brânzeturi maturate - Cedar".

Directorul general al companiei Prodlacta Braşov a declarat că cea mai mare bucurie este că noile produse lactate lansate de firma braşoveană - sorimentele de lapte UHT- s-au dovedit a fi cele mai bune.

"În anul 2007, am început un amplu proces de modernizare a facilităţilor de producţie care a constat în înnoirea tuturor instalaţiilor şi echipamentelor tehnologice şi a laboratoarelor pentru controlul calităţii şi s-a încheiat cu punerea în funcţiune a unei linii UHT de ultimă generaţie.

Valoarea investiţiilor realizate prin programul SAPARD a depăşit 6 milioane euro, fabrica de produse lactate din Braşov asigurând acum toate cerinţele de calitate şi garantare a siguranţei alimentului impuse de standardele UE", a mai declarat Mariana Eftimie.

Vinde o parte din active

Acţionarii producătorului braşovean de lactate "Prodlacta" vor discuta, la finele acestei luni, posibilitatea vânzării unei serii de active care nu concură la producţia societăţii. Astfel, pe lista activelor care vor fi scoase la vânzare se numără câteva imobile din Braşov, Făgăraş şi comuna Moeciu, dar şi un spaţiu comercial din municipiul Braşov.

Compania braşoveană a devenit tot mai atractivă în ultima vreme, grecii de la Tyras cumpărând în acest an 20% din acţiunile companiei. În urmă cu câţiva ani, de pachetul majoritar de acţiuni se interesaseră companiile Lactalis din Franţa şi Tnuva din Israel. Primii au cumpărat apoi LaDorna, iar evreii au decis să îşi facă propria fabrică undeva lângă Bucureşti. Asociaţia salariaţilor Prodlacta deţine 48,8% din acţiuni, alte 25,4% din capitalul social fiind în posesia altor acţionari.

Prodlacta dispune de capacităţi de producţie la Braşov (o fabrică de produse proaspete şi îngheţată, precum şi una de brânzeturi frământate), Făgăraş (fabrică de telemea) şi Homorod (fabrică de brânzeturi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb