Producătorii agricoli cer sprijinul Ministerului Agriculturii pentru compensarea pierderilor cauzate de secetă

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 3 august 2015

Federaţia Naţională Pro Agro a solicitat vineri, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sprijin în instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal, pentru pierderile cauzate de condiţii climatice nefavorabile din anul 2015.

Această solicitare vine, conform unui comunicat al Pro Agro, în contextul în care seceta pedologică şi atmosferică instalată a condus la reducerea rezervei de apă din sol. Această situaţie va duce la reducerea substanţială a producţiilor pentru culturile înfiinţate în primăvara acestui an, generând fermierilor pierderi importante de venit.

,,Scopul demersului este acela de a compensa pierderile cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale, respectiv secetei. Beneficiarii sunt cei care exploatează terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţii, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari, grupuri de producători, cooperative agricole", spun reprezentanţii Pro Agro, potrivit Agrepres.

Aceştia propun acordarea sprijinului pentru culturi în teren arabil, anuale şi perene, plantaţii de vii şi de hamei, plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi cu excepţia plantaţiilor de pomi şi arbuşti fructiferi pentru care pierderile sunt cauzate de îngheţul târziu de primăvară.

"Cred că atât timp cât nu există un alt mecanism de eliminare a riscurilor din agricultură această măsură de ajutor de stat poate să rezolve, în parte, problema generată de seceta pedologică şi atmosferică din acest an", spune Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro.

Această schemă de ajutor de stat trebuie pusă în aplicare în regim de urgenţă, apreciază reprezentanţii Pro Agro, pentru ca plata sprijinului financiar aferent să se facă într-un termen rezonabil pentru ca fermierii să-şi poată relua ciclul de producţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb