Producătorii de lapte mici şi mijlocii vor intra în colaps financiar dacă Guvernul nu majorează plafonul pentru ajutorul COVID

G.D.
Miscellanea / 16 iunie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF), care îi reprezintă pe majoritatea crescătorilor mici şi mijlocii din sectorul vacii de lapte, solicită Guvernului să majoreze valoarea ajutorului de stat COVID 2022 la bovine pentru a permite supravieţuirea acestor ferme, conform unui comunicat remis redacţiei. Acest ajutor, calculat la 126,83 de lei pe cap de bovină, este mult sub aşteptărilor membrilor AFF şi incomparabil mai mic decât cel de anul trecut.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care toate statele europene îşi sprijină masiv producătorii de lapte pentru a asigura consumul intern în fiecare ţară membră UE, este de datoria decidenţilor politici români să facă acelaşi lucru pentru a permită existenţa pe viitor a fermelor zootehnice mici şi mijlocii şi pentru viitorul satului românesc.

De asemenea, asigurarea aprovizionării cu lapte românesc pentru consumatorii români înseamnă asigurarea securităţii alimentare a României, sunt de părere reprezentanţii Departamentului Zootehnie - Fermă de Familie din cadrul Asociaţiei Forţa Fermierilor. Atragem serios atenţia că decapitalizarea fermierilor români prin neacordarea de sume comparabile cu cele pe care le primesc producătorii din Ungaria sau din Polonia, ba chiar şi din Bulgaria, înseamnă un singur lucru: crescătorii români mici şi mijlocii nu îşi vor mai putea ţine animalele, acestea vor lua drumul abatorului şi producţia de lapte autohton va scădea dramatic, simultan cu depopularea şi mai accentuată a satelor noastre.

Reprezentanţii AFF sunt în comunicare şi consultare permanentă cu membrii pentru luarea de decizii privind acţiunile viitoare ale Asociaţiei Forţa Fermierilor care să vină în sprijinul crescătorilor de animale din fermele de familie, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb