Producătorul asiatic de componente electronice, Etron Technology, a închiriat 3.600 mp pentru producţie în CTPark Oradea Cargo Terminal

A.F.
Companii / 3 aprilie

Producătorul asiatic de componente electronice, Etron Technology, a închiriat 3.600 mp pentru producţie în CTPark Oradea Cargo Terminal

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar şi administrator de spaţii industriale şi logistice listat din Europa, a închiriat 3.600 mp de spaţiu de producţie în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România, companiei lider asiatice EMS (Electronic Manufacturing Services) Etron Technology, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, compania a decis să-şi extindă prezenţa la nivel mondial (China, Vietnam, Mexic, Singapore) prin înfiinţarea unei unităţi de producţie de înaltă tehnologie în Europa.

După o analiză atentă, Etron a decis să înfiinţeze noua unitate în România, pentru a beneficia de oportunităţile de afaceri cu clienţi din UE. Această decizie strategică reflectă cererea în creştere observată de CTP a companiilor care doresc să realizeze activităţi de nearshoring pentru producţia destinată pieţelor europene. Integrarea parţială a României în Spaţiul Schengen, împreună cu reţelele sale de transport aerian şi maritim în expansiune, îi sporesc statutul de hub de producţie, susţinut de avantaje competitive precum forţa de muncă calificată, inovaţia digitală şi cote de impozitare favorabile, stimulând creşterea economică şi investiţiile.

Etron, în calitate de furnizor EMS pentru PCBA (Printed Circuit Board Assembly), cu clienţi care se concentrează în principal pe domenii precum control industrial, medical, auto, comunicaţii, energie nouă şi produse de larg consum, va opera fabrica din România în principal pentru SMT & MI, linie de producţie cu testare şi asamblare. Având în vedere operaţiunile complexe, noul hub de producţie va beneficia de controlul temperaturii şi umidităţii cu un sistem BMS integrat care asigură îndeplinirea tuturor standardelor de calitate. În plus, noua fabrică este dotată cu descărcare de electricitate statică, aer comprimat, N2 şi alte echipamente personalizate menite să ofere nu numai siguranţă şi confort operatorilor umani, ci şi să atingă cel mai înalt standard tehnic.

Andrei Brinzea, Business Development Director la CTP Romania, spune: "Reputaţia regiunii ECE ca bază de producţie puternică datează din Imperiul Habsburgic şi acum, România, a doua cea mai mare piaţă din ECE, se evidenţiază ca destinaţie principală pentru producţie. Cu mulţi muncitori calificaţi, inclusiv una dintre cele mai mari ponderi de studenţi STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică) din Europa (29,3%) şi investiţii continue în infrastructură, cum ar fi autostrăzi noi, România oferă oportunităţi excelente pentru afaceri. Pe măsură ce primim cu căldură Etron Technology în comunitatea noastră, sosirea acestora subliniază sinergia dintre CTP şi întreprinderile de producţie, unde, dincolo de simplul spaţiu, oferim un mediu adaptabil, adaptat nevoilor în evoluţie".

Andrei Ghiţeanu, Project manager MEP la CTP Romania a declarat: "Ne place mult coordonarea complexă a spaţiilor construite la comandă, în care fiecare dimensiune şi aranjament sunt meticulos realizate pentru a satisface nevoile unice ale producţiei. Aceste proiecte nu sunt doar construcţii, sunt exemple de precizie, executate într-un timp scurt pentru a livra soluţii la cheie care depăşesc aşteptările clienţilor. Parteneri precum Etron completează ecosistemele comunităţilor noastre de afaceri, aducând valoare adăugată lanţului de aprovizionare, în timp ce beneficiază de caracteristicile noastre de construcţii de top. Suntem bucuroşi să vedem că viziunea noastră este împărtăşită de tot mai multe companii, care aleg parcurile din reţeaua CTPark pentru a se stabili şi a creşte. Noua capacitate de producţie a Etron reflectă, de asemenea, cererea crescută pentru nearshoring, pe măsură ce companiile asiatice îşi extind capacităţile de producţie mai aproape de baza lor de clienţi europeni şi potenţialul oraşului Oradea de a atrage noi unităţi de producţie".

Într-un sondaj realizat în 2022 în rândul companiilor europene cu destinaţii probabile pentru nearshoring, realizat de liderul internaţional de transport maritim şi logistică MAERSK, România a fost printre primele zece la nivel mondial. Oradea devine din ce în ce mai mult un hub de producţie pentru companiile care doresc să producă în Europa, deoarece zona oferă un mediu de afaceri stabil. Beneficii precum o bază de producţie puternică, capital uman calificat, costuri atractive cu forţa de muncă şi conectivitate la piaţă fac din regiune un hotspot de nearshoring.

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafaţă de 14,4 hectare şi include trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 65.000 mp şi numeroase elemente de infrastructură specifice, care leagă platforma de garare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanţă de Borş, cel mai mare punct de frontieră de pe graniţa vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea şi cu centrul industrial Eurobusiness II, dar şi cu mari oraşe învecinate precum Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen şi Budapesta.

România este a doua cea mai mare piaţă pentru CTP, reprezentând peste 2,6 milioane de metri pătraţi din portofoliul său de spaţii industriale şi logistice de clasă A în peste 15 oraşe din România, printre care Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb