Producătorul de mezeluri braşovean LEFRUMARIN în procedură de reorganizare

G.U.
Companii / 23 decembrie 2021

Producătorul de mezeluri braşovean LEFRUMARIN în procedură de reorganizare

Societatea LEFRUMARIN a intrat în insolvenţă la finalul anului 2016, iar planul de reorganizare a activităţii, propus de către administratorul judiciar Eurosmart prin filiala sa din Braşov, a fost aprobat de creditori în procent de 72.28% din totalul masei credale cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, se arată într-un comunicat remis redacţiei. De asemenea, a fost confirmat de către judecătorul-sindic prin sentinţa nr.780/sind/23.06.2021 rămasă definitiva, prin respingerea apelurilor declarate.

"Planul de reorganizare pentru cunoscutul producător de mezeluri braşovean prevede patru direcţii de acţiune în domenii cheie:

1. Continuarea activităţii curente de fabricare a produselor din carne, inclusiv a cărnii de pasăre susţinută de: autorizaţiile şi contractele aflate în vigoare, know-how-ul activităţii, cererea pietei în care îşi desfăşoară activitatea şi clienţii tradiţionali.

2. Un transfer parţial de business şi valorificarea activelor excedentare non-core business.

3. Recuperarea creanţelor societăţii faţă de debitorii săi.

4. Ajustarea masei credale în scopul echilibrării situaţiei patrimoniale a companiei debitoarei astfel încât să poată fi acoperită o parte cât mai mare din pasiv din datoriile societăţii, într-un grad superior mai ridicat decât în cazul comparativ cu falimentul.", a declarat Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Potrivit sursei citate, planul de reorganizare al LEFRUMARIN va fi aplicat pe o durată de trei ani şi presupune menţinerea dreptului de administrare a societăţii de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea Eurosmart, conform legii.

Societatea LEFRUMARIN a dezvoltat cu majoritatea clienţilor relaţii de colaborare traditionale de peste 5 ani de zile, având în prezent peste 200 de contracte încheiate precum şi relaţii comerciale pe bază de comenzi cu peste 1.000 de clienţi, una dintre măsurile prevăzute de plan fiind atragerea de clienţi noi în portofoliul de export şi dezvoltarea sortimentelor de produse achiziţionate de clienţii din portofoliu.

"În prezent, LEFRUMARIN comercializează produsele sale prin mai multe reţele, astfel:

1. Reţeaua proprie de magazine şi depozite de marfă formată din 12 magazine proprii aflate în proprietatea Lefrumarin SRL şi un magazin închiriat.

2. Reţeaua de distribuţie în peste 1.200 de magazine din 21 de judeţe din România.

3. Reţeaua de export către 11 ţări: Belgia, Grecia, Spania, Anglia, Italia, Irlanda, Franţa, Germania, Austria, Danemarca, Olanda", completează Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Societatea LEFRUMARIN a intrat în insolvenţă la finalul anului 2016, intrând într-o perioadă de observaţie de 4 ani de zile. Analizând datele din intervalul 2017-2020, s-a putut observa că societatea a desfasurat o activitate care, deşi a fost presărată de-a lungul acestor ani cu multe probleme şi restricţii, a încercat sa tindă spre a fi eficientă, fiind luate o serie de măsuri, uneori dure, care au păstrat compania pe un nivel care să îi permită continuarea activităţii, ulterior, aprobarea unui plan de reorganizare pe care societatea intenţionează să îl finalizeze cu succes.

La o cumulare a rezultatului EBITDA din perioada de observatie de 4 ani (2017-2020) rezulta o valoare totală de 11.376 mii lei comparativă cu valoarea EBITDA prognozată pe cei 3 ani ai planului de reorganizare care cumuleaza o valoare totală de 10.386 mii lei, ceea ce demonstrează că previziunile companiei sunt realizabile pornind de la informaţiile istorice.

Sub supravegherea Eurosmart, LEFRUMARIN a reuşit să păstreze, în perioada de observaţie, un rezultat operaţional pozitiv, acesta fiind principalul element ce stă la baza proiecţiei planului de reorganizare.

Eurosmart a fost fondată în 2011 cu scopul de a implementa proceduri complexe, pachete de reorganizări şi lichidări judiciare, cu implicaţii juridice şi economice de repoziţionare, management, marketing sau de echipă. În prezent, Eurosmart are 5 filiale la nivel naţional şi peste 40 de specialişti care cred în strategii pe termen lung şi o nouă viaţă a companiilor aflate în cumpănă şi gestionează un număr de 200 de dosare, cu o valoare cumulată a activelor de peste 300 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb