Producătorul vaccinului rusesc Sputnik V susţine că pandemia se va încheia doar prin obligativitatea vaccinării

J.P.
Internaţional / 10 noiembrie 2021

Producătorul vaccinului rusesc Sputnik V susţine că pandemia se va încheia doar prin obligativitatea vaccinării

Aleksandr Ghinzburg, directorul centrului Gamaleia, care a creat vaccinul Sputnik V, susţine că pandemia de coronavirus va lua sfârşit doar dacă vaccinarea va fi obligatorie, transmite AFP, citat de Agerpres.

Într-un interviu acordat ziarului Rosiiskaia Gazeta, reprezentantul centrului de cercetare apreciază că va fi nevoie de vaccinarea a circa 70-75% din populaţie, atât în Rusia - unde este răspândită reticenţa faţă de vaccin -, cât şi în întreaga lume.

De la începutul toamnei, în Rusia se înregistrează recorduri de contaminare şi de decese legate de COVID-19, în contextul unei rate reduse de vaccinare şi al sfidării autorităţilor, arată AFP.

Ruşii dispun de mai multe vaccinuri de producţie proprie, dar conform datelor oficiale numai 39% din populaţia de 144 de milioane este vaccinată cu o schemă completă. Site-ul de internet Gogov, specializat în astfel de informaţii, estimează că de fapt este vorba de numai 34%.

Preşedintele Vladimir Putin se declară împotriva vaccinării obligatorii, dar a susţinut măsuri de acest gen în anumite regiuni şi pentru anumite categorii de cetăţeni. În iunie, municipalitatea din Moscova a decretat obligativitatea vaccinării în sectorul serviciilor. Lunea trecută, autorităţile sanitare din Sankt Petersburg au extins lista persoanelor obligate să se vaccineze, incluzându-i pe cei în vârstă de peste 60 de ani, pe bolnavii cronici şi pe angajaţii din transporturi.

Vaccinarea obligatorie nu este o încălcare a Constituţiei, a declarat miercuri Andrei Klişas, preşedintele comisiei constituţionale a Consiliului Federaţiei Ruse, camera superioară a Parlamentului. AFP apreciază că se deschide astfel calea către impunerea măsurii respective.

Agenţia de statistică Rosstat a anunţat că la sfârşitul lui septembrie epidemia de coronavirus provocase în Rusia 450.000 de decese, conform unei definiţii mai largi a cauzelor morţilor. Oficial, bilanţul este până acum de 248.004 morţi, dintr-un număr de 8.834.495 de cazuri.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Postacii cu mintea la pilde stanahoviste sunt in pauza de gandire. Daca si rusii spun ca ar fi necesara luarea in considerare a obligativitatii vaccinarii si chiar obliga deja mai multe categorii de persoane sa se vaccineze s-a intors lumea cu susul in jos. Unde mai este libertatea?

    Oare au intrat si rusii in conspiratia mondiala cu inocularea de cip-uri? Oare le-a impus OMS sa comita o asa oroare impotriva drepturilor omului? Oare au batut si ei palma cu Big Pharma si masonii doar ca sa jecmaneasca oamenii si sa ii inrobeasca in noua dictatura medicala?

    1. Nu pricepi că este vorba de o boală infectocontagioasă fff gravă ?

      Libertatea ta poate face rău , celor responsabili 

      Ești liber să-ți tratezi cum vrei un cancer , o urgență chirurgicală etc

      Este o boală transmisibilă , nu poți pricepe ?! 

      La care oprire a transmisiei actualele vaccinuri nu contribuie deloc dupa 4 luni.

      BAAA, tu chiar nu poti pricepe? Daca nu, atunci MORI.

      Asa cum a murit Mitu Stoian si cum este Cristian Pătrășconiu, aflat în stare gravă după a treia doză de vaccin - booster, aparent infectat cu Covid. 

      "boală infectocontagioasă fff gravă "

      Nu, nu este adevarat. Este o boala chiar mai usoara ca gripa pentru grupa tanara, sanatoasa si sub 50 de ani.

      Dar este foarte periculoasa pentru grasi, batrani, si bolnavi cu cel putin 2-3 afectiuni. Dar pe acestia vaccinurile nu ii ajuta foarte mult. Protectia la boala/deces scade mult pentru barbati dupa 6 luni. Ajunge sub 50%. Adica, pe romaneste, iti scade probabilitatea de deces de la 30-35% la 17%. Multumit de apa asta aproape chioara? Protejeaza-te cu masca, igiena, distantare. De virusul asta nu se va scapa prea curand. Nu cu aceste "vaccinuri". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb