Producţia ArcelorMittal Galaţi este în creştere, dar se menţine încă sub nivelul din 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 ianuarie 2010

ArcelorMittal Galaţi înregistrează o creştere uşoară a producţiei de oţel, dar este încă pe minus în comparaţie cu volumul din 2008, dinainte de izbucnirea crizei. "Situaţia pe care am întâmpinat-o la începutul lui 2009 se îmbunătăţeşte acum. Atunci ne aflam la minus 60% din producţia dinaintea crizei. Astăzi suntem la minus 35%, nivel atins încă din octombrie 2009", a declarat, la finalul săptămânii trecute, directorul general al combinatului siderurgic gălăţean, Thierry Le Gall.

Oficialul a adăugat că, din punc-tul său de vedere, criza nu s-a încheiat. Totuşi, "este posibil şi necesar" ca 2010 să fie un an profitabil. Le Gall a estimat livrări de 2,2 milioane de tone de oţel, în acest an. Pentru a atinge acest obiectiv, dar şi pentru a consolida creşterea, compania alocă de două ori mai mulţi bani întreţinerii capacităţilor de producţie. "În 2010 vom cheltui 50% mai mult decât în 2009 pentru mentenanţă. Anul trecut au fost 40 de milioane de euro, anul acesta vor fi 65 de milioane de euro", a spus directorul general al combinatului gălăţean. "Toate departamentele vor avea o creştere a bugetelor lor de mentenanţă. În acelaşi timp, toate departamentele vor fi nevoite să atingă îmbunătăţiri tehnice ale echipamentelor", a afirmat Le Gall.

În afară de cele 65 de milioane de euro pentru mentenanţă, ArcelorMittal a alocat încă 60 de milioane combinatului de la Galaţi, dar pentru investiţii. Din volumul total, 53 de milioane de euro sunt alocate reaparaţiei capitale de la Furnalul 5. Alte 4 milioane de euro sunt destinate protecţiei mediului, unde se află pe agendă două investiţii: montarea unei instalaţii de desprăfuire la Aglomerare 4 şi îmbunătăţirea procesului de tratare a apei din combinat. Din toamna lui 2008, când producţia de oţel a început să scadă şi în sudul Moldovei, managementul ArelorMittal Galaţi a îngheţat salariile, a oprit temporar sau permanent unele capacităţi de producţie pentru a nu creşte stocurile, a închis Uzina CocsoChimică optând pentru importurile de cocs, a stimulat cu pachete financiare plecarea a circa 4.500 de salariaţi, iar pe cei rămaşi i-a trimis în şomaj tehnic, prin rotaţie. La ora actuală, în combinatul gălăţean mai sunt circa 9.300 de muncitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb