Producţia de vin a Franţei va creşte cu 25%

A.M.
Internaţional / 24 august 2018

(sursa foto:(sursa foto: Twitter)

(sursa foto:(sursa foto: Twitter)

Producţia de vin a Franţei ar arma să atingă 46,1 milioane hectolitri în acest an, în creştere cu 25% comparativ cu cea catastrofală din 2017, a anunţat astăzi Ministerul Agriculturii, transmite AFP.

Chiar dacă mana viţei de vie a provocat unele pierderi, "canicula nu pare să fi afectat potenţialul de producţie" a informat într-un comunicat direcţia de statistică din Ministerul francez al Agriculturii, Agreste, care mizează pe o revenire a producţiei de vin la un nivel normal după un an 2017 afectat de un val de îngheţ.

Mana viţei de vie, un parazit a cărui propagare a fost favorizată în toate regiunile viticole franceze de vremea ploioasă din primăvară, a fost "deosebit de virulentă în bazinul atlantic şi mai ales în Mediterana unde a antrenat pierderi de recolte" în bazinele de producţie Languedoc-Roussillon, Corsica şi sud-est, a indicat Agreste, transmite Agerpres. În schimb, canicula care a lovit Franţa a încetinit progresia manei şi a dus la o maturare timpurie, în special în bazinele Bourgogne, Beaujolais, Alsacia şi Champagne. În aceasta din urmă producţia viticolă a depăşit cu mult media din ultimii ani (creştere de 39%).

Potrivit surselor citate, experţii aşteaptă totuşi sfârşitul perioadei de maturare a structurilor pentru a evalua mai precis pierderile provocate de mana viţei de vie.

În 2017, Franţa a înregistrat cea mai mică producţie de vin din ultimii 60 de ani, respectiv 36,9 milioane hectolitri, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde sticle, după ce gerul din primăvară a afectat viile din regiunea Bordeaux iar furtunile din vară au afectat strugurii din regiunea Champagne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb