Producţia industrială a urcat, în martie, în Germania, deoarece vremea a ajutat la creşterea activităţii în construcţii, dar Ministerul Economiei a avertizat că perspectivele nu sunt optimiste pentru redresarea economiei ţării, afectată de tensiunile comerciale globale şi de incertitudinile legate de Brexit, transmite Reuters.
Producţia, ajustată în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, a înregistrat, în martie, un avans 0,5%, după o creştere de 0,4% luna precedentă, a anunţat astăzi Oficiul Federal de Statistică (Destatis), în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere lunară de 0,5%.
"Încrederea mediului de afaceri se erodează. Prin urmare, ne aşteptăm şi în următoarele luni ca perspectivele privind industria să fie mai puţin optimiste", se arată în comunicatul Ministerul Economiei.
În martie, activitatea în construcţii a crescut cu 1%, după un avans de 4% în februarie, în timp ce producţia de bunuri de consum a urcat cu 1,1% iar cea de bunuri intermediare cu 0,4%.
Separat, Ministerul Economiei a anunţat că producţia industrială a crescut cu 0,5% în primul trimestru din acest an, comparativ cu precedentele trei luni.
Guvernul german a redus estimările de creştere pentru acest an la 0,5%, după o expansiune de 1,4% în 2018 şi de 2,2% în 2017. Încetinirea afectează zona euro care, conform previziunilor publicate ieri de Comisia Europeană, ar urma să înregistreze un avans de 1,2% anul acesta şi de 1,5% anul viitor.
"În cele din urmă, economia Germaniei încă este la discreţia evoluţiilor economiei globale. Dependenţa de cererea externă este o povară într-un moment în care există conflicte comerciale şi tendinţe izolaţioniste", a apreciat Thomas Gitzel, economist şef la VP Bank.