Producţia industrială din Germani a crescut în martie

M.C.
Internaţional / 8 mai 2019

Producţia industrială din Germani a crescut în martie

Producţia industrială a urcat, în martie, în Germania, deoarece vremea a ajutat la creşterea activităţii în construcţii, dar Ministerul Economiei a avertizat că perspectivele nu sunt optimiste pentru redresarea economiei ţării, afectată de tensiunile comerciale globale şi de incertitudinile legate de Brexit, transmite Reuters.

Producţia, ajustată în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, a înregistrat, în martie, un avans 0,5%, după o creştere de 0,4% luna precedentă, a anunţat astăzi Oficiul Federal de Statistică (Destatis), în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere lunară de 0,5%.

"Încrederea mediului de afaceri se erodează. Prin urmare, ne aşteptăm şi în următoarele luni ca perspectivele privind industria să fie mai puţin optimiste", se arată în comunicatul Ministerul Economiei.

În martie, activitatea în construcţii a crescut cu 1%, după un avans de 4% în februarie, în timp ce producţia de bunuri de consum a urcat cu 1,1% iar cea de bunuri intermediare cu 0,4%.

Separat, Ministerul Economiei a anunţat că producţia industrială a crescut cu 0,5% în primul trimestru din acest an, comparativ cu precedentele trei luni.

Guvernul german a redus estimările de creştere pentru acest an la 0,5%, după o expansiune de 1,4% în 2018 şi de 2,2% în 2017. Încetinirea afectează zona euro care, conform previziunilor publicate ieri de Comisia Europeană, ar urma să înregistreze un avans de 1,2% anul acesta şi de 1,5% anul viitor.

"În cele din urmă, economia Germaniei încă este la discreţia evoluţiilor economiei globale. Dependenţa de cererea externă este o povară într-un moment în care există conflicte comerciale şi tendinţe izolaţioniste", a apreciat Thomas Gitzel, economist şef la VP Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb